Home » Natură » Cum arată vacile pe care oamenii le-au scos din câmpul muncii şi le folosesc drept animale de companie

Cum arată vacile pe care oamenii le-au scos din câmpul muncii şi le folosesc drept animale de companie

Cum arată vacile pe care oamenii le-au scos din câmpul muncii şi le folosesc drept animale de companie
Publicat: 01.03.2020
Vacile pitice se dovedesc, conform stăpânilor, a fi nişte animale de companie foarte sociabile.

Atunci când ne gândim la vaci, de obicei ne imaginăm tot felul de rase mai mari sau mai mici care sunt crescute de către fermieri pentru carnea lor sau pentru cantitatea mare de lapte pe care o pot produce. Totally The Bomb ne arată că, pe lângă aceste rase crescute pentru scopuri utilitare, pot exista şi văcuţe crescute pentru scopuri estetice. Mai exact, vorbim despre văcuţele pitice, pe care unii pasionaţi de pe mapamond au început să le crească drept animale de companie.

Cei care au astfel de văcuţe în casele lor explică că acestea tind să fie extrem de sociabile şi că iubesc să îşi petreacă timpul alături de oameni sau de alte animale domestice. Pentru cei îngrijoraţi de nevoile unei bovine, aceste văcuţe nu reprezintă o provocare atunci când vine vorba de a fi hrănite sau adăpostite, dimensiunile lor reduse fac ca acestea să poată fi găzduite în casă şi, în plus, să consume puţină hrană.

Oamenii de ştiinţă explică faptul că văcuţele pitice pot fi găsite în diferite zone de pe glob, existând o serie de rase care au existat de-a lungul secolelor. Totuşi, unele rase de astfel de văcuţe sunt produsul experimentelor sau, în anumite cazuri, al acondroplaziei, o condiţie medicală cunoscută sub numele de nanism, care face ca văcuţele să aibă dimensiuni cu mult sub valorile medii ale speciei sale.

Citeşte şi:

De ce credincioşii hinduşi venerează vacile?

Bill Gates lucrează cu geneticieni pentru a crea ”vaca perfectă”

Un nou studiu scoate la iveală un obicei ciudat al vacilor. Ce fac acestea atunci când ajung la pubertate?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase