Home » Natură » 30 de noi specii descoperite în Arhipelagul Galapagos

30 de noi specii descoperite în Arhipelagul Galapagos

30 de noi specii descoperite în Arhipelagul Galapagos
Descoperirile au fost realizate de către o echipă internațională de cercetători.
Publicat: 24.08.2020

Descoperirile au fost realizate de către o echipă internațională de cercetători.

Autoritățile Parcului Național Galapagos, Ecuador, au anunțat faptul că o echipă internațională de cercetători a descoperit 30 de specii la mare adâncime. Experții care au studiat adâncurile mării au descoperit comunități fragile de corali și bureți, incluzând 10 corali bambus, patru octocorali, o stea fragilă și 11 bureți – precum și patru noi specii de crustacee, notează Science Alert.

„Aceste descoperiri includ primul coral moale solitar uriaș cunoscut din Pacificul de Est, un nou gen de burete de sticlă care poate crește în colonii cu peste un metru lățime și care găzduiesc o multitudine de specii asociate”, explică autoritățile.

Descoperiri importante făcute la adâncime

Oamenii de știință de la Fundația Charles Darwin, în colaborare cu experții Parcului, au realizat o serie de expediții la adâncimi care au atins chiar și 3.400 metri sub nivelul mării cu ajutorul unor vehicule controlate de la distanță. Aceste vehicule, numite Argus și Hercules, au fost controlate de la bordul vasului Nautilus.

„Adâncurile oceanului rămân ultima frontieră a lumii noastre și acest studiu oferă o privire asupra comunităților cele mai puțin cunoscute din Insulele Galapagos”, explică Pelayo Salinas de Leon din partea Fundației Charles Darwin.

Cercetătorii au explorat pentru prima dată trei munți subacvatici abrupți, situați în apropierea insulelor Darwin și Wolf, din nordul arhipelagului. Zona găzduiește cea mai mare populație de rechini din lume. „Acești munți subacvatici se află în rezervația marină Galapagos și sunt protejați de practicile umane distructive, cum ar fi pescuit sau minerit în adâncime, despre care se știe că au impact catastrofal asupra comunităților fragile. Acum este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că vor rămâne într-o stare bună pentru generațiile următoare”, explică de Leon.

„Întrucât nu știm niciodată ce vom găsi, folosim oameni de știință aflați pe uscat care urmăresc scufundările vehiculelor și care comunică direct cu echipa navală în timp real, pentru a ajuta la determinarea a ceea ce este cu adevărat nou și demn de investigații. Oamenii de știință care studiază materialul video, datele și exemplarele rezultate fac un număr uimitor de descoperiri, amintindu-ne cât de puțin știm despre fundul mării”. Adaugă dr. Nicole Raineault.

Citește și:

O ţestoasă considerată dispărută de peste 100 de ani a fost redescoperită în Galapagos

O pepinieră secretă a rechinilor ciocan a fost descoperită în Galapagos

Animale bizare: cum se hrăneşte cu sânge pasărea vampir din Galapagos? (VIDEO)

Diego, țestoasa care și-a salvat specia de la dispariție, s-a întors acasă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase