Home » Natură » „O grămadă încâlcită” găsită pe o plajă din SUA este, de fapt, o creatură marină ciudată

„O grămadă încâlcită” găsită pe o plajă din SUA este, de fapt, o creatură marină ciudată

„O grămadă încâlcită” găsită pe o plajă din SUA este, de fapt, o creatură marină ciudată
Sursa foto: Rebekah Claussen, National Park Service
Publicat: 07.02.2021

O masă încâlcită de ceva ce părea a fi o frânghie de culoare galbenă a eșuat recent pe o plajă din statul american Texas. Însă, această grămăjoară ciudată nu era deloc un gunoi. Este de fapt un tip de coral moale și flexibil, numit și „bici de mare”.

Rebekah Claussen, ghid pe Insula Padre din apropiere de Golful Mexic, a descoperit „frânghia” parțial îngropată în nisip, iar apoi a publicat fotografia cu descoperirea pe platforma de socializare online Facebook.

Aceste creaturi pot fi roșii, galbene, portocalii sau purpurii. Însă, „vedem în mare parte varietăți galbene și roșii eșuate pe plajele noastre”, au scris pe Facebook reprezentanții Serviciului Național al Parcurilor (NPS) din SUA.

Ce se știe despre „biciul de mare” colorat

Termenul „bici de mare” face referire la mai multe genuri de corali moi din ordinul Gorgonacea, însă specia care eșuează în regiunile de coastă din America de Nord este „biciul de mare” colorat Leptogorgia virgulata. Culorile vibrante ale speciei provin de la coloniile de polipi, animale mici cu corp moale și opt tentacule care formează un inel în jurul gurii lor. Atunci când coloniile se acumulează, acestea secretă o proteină care formează un schelet de culoare închisă, care se ramifică în tulpini asemănătoare unui bici care pot atinge până la 0,9 metri lungime.

„Bicele colorate de mare” trăiesc aproape de mal, iar L. virgulata poate fi găsită în apele din nordul statului New Jersey și Golful Mexic. Polipii se hrănesc cu plancton, iar „bicele de mare” se atașează de stânci și calcar la adâncimi de până la 20 de metri.

Corali ușor de confundat cu frânghii, cabluri sau plase de pescuit

Însă, atunci când creaturile sunt smulse din habitatele lor și depozitate pe plaje, acestea sunt ușor de confundat cu frânghii, cabluri sau plase de pescuit. Mai mulți oameni care au comentat la fotografia publicată pe Facebook au spus că atunci când au întâlnit coralii pe plaje i-au confundat cu gunoi, potrivit Live Science.

„În general, majoritatea coralilor eșuați pe plaje sunt deja morți. Din câte știu eu, motivul pentru care coralii eșuează este pentru că au fost rupți și nu mai trăiesc. Noi recomandăm oamenilor să lase coralii pe plaje pentru că sunt naturali, iar atunci când se vor descompune vor ajuta insula”, a mai explicat Rebekah Claussen.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O misterioasă creatură „roșie” cu multe brațe, descoperită eșuată pe o plajă. Despre ce specie ar fi vorba

Un rechin de mărimea unei camionete, descoperit eșuat pe o plajă de către pescarii dintr-un stat american

O balenă extrem de rară, descoperită moartă pe o plajă din Carolina de Nord

Uraganul Sally a lăsat în urmă mii de stele de mare pe o plajă din Florida

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase