Home » Natură » Un pescar a fost aproape înghițit de viu de o balenă cu cocoașă. „Până aici mi-a fost, o să mor”

Un pescar a fost aproape înghițit de viu de o balenă cu cocoașă. „Până aici mi-a fost, o să mor”

Un pescar a fost aproape înghițit de viu de o balenă cu cocoașă. „Până aici mi-a fost, o să mor”
Sursa foto: Captură BBC
Publicat: 21.06.2021

Un pescar american a scăpat ca prin minune după ce a fost aproape înghițit de o balenă cu cocoașă. Michael Packard a povestit că făcea scufundări atunci când s-a trezit în gura uriașului marin timp de aproape 40 de secunde în apropiere de Provincetown, Massachusetts.

Însă, în scurt timp, monstrul acvatic l-a scuipat, iar Packard a rămas doar cu un genunchi dislocat. În ciuda rugăminților soției sale de a-și găsi un alt loc de muncă, pescarul nu are de gând să renunțe la cariera sa de 40 de ani.

Balenele cu cocoașă pot ajunge până la 15 metri lungime și pot cântări până la 36 de tone. Potrivit World Wildlife Fund, populația globală a speciei ajunge la aproape 60.000 de indivizi.

Pescarul a crezut inițial că a fost atacat de un mare rechin alb

Packard, în vârstă de 56 de ani, a povestit că el și colegul său se aflau cu barca lor, Ja’n J, în apropiere de Herring Cove, într-o dimineață cu vreme excelentă. Bărbatul a explicat pentru presă că, după ce a sărit din barcă, a simțit „o lovitură uriașă și totul s-a întunecat”.

Packard a crezut inițial că a fost atacat de unul dintre marii rechini albi care înoată prin zonă, iar apoi a „pipăit prin jur și am realizat că nu existau dinți”.

„Apoi am realizat. Doamne Dumnezeule, sunt în gura unei balene care încearcă să mă înghită. Până aici mi-a fost, o să mor”, a spus pescarul. Packard a adăugat că s-a gândit la soția și cei doi fii ai săi, potrivit BBC.

„Nu pot să cred că sunt încă în viață”

„Apoi, dintr-o dată, balena a ieșit la suprafață și a erupt și a început să-și scuture capul. Am fost aruncat prin aer și am aterizat în apă. Pur și simplu am plutit acolo. Nu pot să cred că sunt încă în viață și povestesc acum prin ce am trecut”, a mai explicat pescarul.

Colegul său a fost cel care l-a tras înapoi în barcă. Pompierii din Provincetown au confirmat pentru presă că le-a fost solicitat ajutorul pentru un pescar rănit pe plaja din Provincetown.

Balenele cu cocoașă au tendința să se hrănească prin deschiderea gurii cât mai larg pentru a prinde cât mai multă pradă, precum pești sau krill, astfel că oamenii de știință suspectează că incidentul în care a fost implicat pescarul a fost pur și simplu accidental. Un expert a precizat că este practic nemaiauzit ca o balenă să înghită un om.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Detectoarele de bombe nucleare au dezvăluit o populație secretă de balene în Oceanul Indian

Lupta feroce dintre o balenă albastră și 70 de orci a lăsat un grup de turiști în lacrimi și fără cuvinte

Lupta dintre o balenă cu cocoașă și 15 orci, surprinsă în premieră

O balenă dintr-o specie complet nouă, găsită eșuată pe o plajă din Florida

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase