Home » Natură » Ce s-a întâmplat după ce Marina SUA a atașat camere video de mai mulți delfini?

Ce s-a întâmplat după ce Marina SUA a atașat camere video de mai mulți delfini?

Credit foto: Ridgway, Sam, et al, Plos One (2022)
Publicat: 20.08.2022

Cercetătorii au realizat prima filmare din perspectiva unor delfini în timp ce mamiferele vânează pe coasta Americii de Nord.

Marina SUA a atașat camere video de mai mulți delfini instruiți să ajute la identificarea minelor marine și să protejeze o parte din arsenalul nuclear american, iar apoi le-au permis să vâneze liberi în Golful San Diego.

Mamiferele marine inteligente nu au dezamăgit, astfel oferind imagini spectaculoase în timp ce vânau chiar și șerpi marini veninoși, spre uimirea cercetătorilor.

Camerele au fost atașate de șase delfini cu bot gros

Deși sunt animale atât de cunoscute și iubite, mai avem multe lucruri de bază de aflat despre delfini, cum ar fi modul în care se hrănesc. Oamenii de știință cunosc cel puțin două tehnici: sorbirea prăzii și înfulecarea prăzii. Totuși, noile imagini au dezvăluit detalii noi.

Camerele, atașate de șase delfini cu bot gros (Tursiops truncatus) de la Fundația Națională pentru Mamifere Marine (NMMF) din SUA, au înregistrat șase luni de video și audio, astfel că acum avem noi indicii despre strategiile de vânătoare și comunicare ale acestor mamifere.

Echipamentul a fost atașat pe spate sau pe lateral corpului, iar unele unghiuri cu ochii și gurile delfinilor sunt de-a dreptul terifiante.

Delfinii cu camere au prins peste 200 de pești

Deși nu sunt sălbatici, acestor delfini li se oferă regulat oportunități de a vâna în ocean, pe lânga dieta lor obișnuită cu pește congelat. Așadar, cel mai probabil acești delfini folosesc metode similare cu semenii lor sălbatici, au explicat Sam Ridgway și colegii săi.

Studiul lor a fost publicat în jurnalul PLOS ONE.

Delfinii cu camere au prins peste 200 de pești, inclusiv biban și halibut. Unii pești chiar s-au aruncat disperați în aer încercând să scape de prădătorii pricepuți. Însă, delfinii le-au urmărit fiecare mișcare, înotând cu susul în jos pentru a vedea mai clar, aceasta fiind o tehnică observată anterior și la delfinii sălbatici.

Au folosit atât vederea cât și auzul pentru a găsi prada

„Acești delfini par să fi folosit atât vederea cât și auzul pentru a găsi prada. De la distanță, delfinii folosesc întotdeauna ecolocația. Însă, de aproape, vederea și ecolocația par să fi fost folosit concomitent”, a adăugat Ridgway, potrivit Science Alert.

Camerele au înregistrat, de asemenea, sunetele bătăilor inimii animalelor și au dezvăluit că, în loc să-și doboare victimele, delfinii au folosit aspirația pentru a-și înfuleca prada cu mușchii incredibil de puternici ai gâtului.

Deși delfinii au mai fost observați în timp ce „se jucau” cu șerpi, inclusiv un anaconda, filmările au confirmat pentru prima oară că delfinii pot consuma și reptile. Un delfin a mâncat opt șerpi extrem de veninoși din specia Hydrophis platurus.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Sute de delfini din Marea Neagră, răniți și uciși de sonare militare

Delfinii își recunosc „prietenii” cu ajutorul gustului urinei. Iată ce arată un nou studiu

Delfinii își tratează problemele pielii folosind corali. Cercetătorii, surprinși de ultimele descoperiri

Specii de delfini necunoscute până acum, vechi de 20 de milioane de ani, au fost descoperite în Elveția

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase