Home » Natură » Sunete de-a dreptul înfricoșătoare la Tulcea, cauzate de mai mulți șacali, înregistrate de camerele de monitorizare a faunei

Sunete de-a dreptul înfricoșătoare la Tulcea, cauzate de mai mulți șacali, înregistrate de camerele de monitorizare a faunei

Publicat: 11.01.2021

Imagini cu mai mulți șacali care produc sunete înfricoșătoare au fost filmate în Tulcea cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei. Șacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut, spun specialiștii.

Filmarea rară a fost realizată într-un ocol silvic din Tulcea. În imagini apar mai mulți șacali care urlă.

„Șacali într-o filmare realizată la Romsilva – Ocolul Silvic Rusca din cadrul Direcției Silvice Tulcea”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții companiei.

Urlete deranjante și înfricoșătoare

Potrivit specialiștilor Romsilva, șacalii sunt împărțiți în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar una în Europa. Șacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut, ale cărui urlete pot fi deranjante și înfricoșătoare.

„Pentru cineva care nu e obișnuit cu vocalizările lor, urletele șacalilor în noapte pot fi chiar deranjante și înfricoșătoare. ”Howlingul” lor este diferit de urletul lupului. Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo”, explică specialiștii.

Șacalul auriu, o specie mult mai veche decât lupul

Șacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani. Este o specie de canid primitivă, mult mai veche decât lupul, de care îl despart cam 800 000 de ani de evoluție, potrivit Mediafax.

Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și mamifere. Șacalul are o lungime de circa 120 cm, din care numai coadă are 30 centimetri și cântărește în jur de 10-12 kilograme.

Șacalul este singurul mamifer răpitor de top în Dobrogea.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase