Home » Natură » Test de cultură generală. Ce țară are cei mai mulți copaci?

Test de cultură generală. Ce țară are cei mai mulți copaci?

Publicat: 28.07.2023

Copacii sunt extrem de importanți nu doar datorită oxigenului pe care ni-l oferă, ci și a numeroaselor beneficii dovedite pentru sănătate. Ce țară are cei mai mulți copaci?

Care țară are cei mai mulți copaci? Cea mai împădurită țară din punct de vedere al suprafeței totale este Rusia, cu 8.153.116 hectare, după cum a fost verificat în 2020.

Acest număr reprezintă 49,8% din suprafața Rusiei. Cea mai mare țară după procentajul din suprafață este Surinam, cu 97,4%, potrivit Guinness World Records.

Ce țară are cei mai mulți copaci?

A doua țară ca suprafață totală de păduri este Brazilia, cu 4.966.196 de hectare.

Dimensiunea totală a regiunii forestiere canadiene este de aproximativ 4.916.438 km pătrați. Acoperă aproape 30% din suprafața totală a țării.

Ce alte țări au suprafețe vaste împădurite?

SUA este acoperită de aproape 3.100.950 km pătrați de păduri, ceea ce reprezintă 30% din suprafața totală a țării, conform green.earth.

China are atât o populație mare, cât și o mare suprafață de teren. Teritoriul chinez are aproape 2.083.210 km pătrați de pădure. Cu toate acestea, pădurile din China sunt distruse în ritmuri alarmante, în special din cauza exploatărilor miniere și a altor tehnici de modernizare.

Având aproximativ 1.470.832 km pătrați de teren forestier, Australia are o acoperire cu copaci de aproximativ 19%. Acest lucru se datorează în principal faptului că majoritatea părților continentului australian constau din pământ uscat, unde apa dulce este limitată.

Alte țări de top la capitolul acoperire forestieră

Acoperirea cu păduri a Republicii Democratice Congo este de aproximativ 1.172.704 km pătrați și este singura țară din regiune cu atât de mulți copaci. Acoperirea forestieră este echivalentă cu aproape 52% din suprafața totală a țării.

Cele mai multe dintre pădurile Argentinei sunt situate în partea cea mai sudică a țării. Acoperirea cu copaci este de aproximativ 945.336 km pătrați, ceea ce înseamnă aproape 32% din suprafața totală a țării. Pădurile din Argentina sunt adăposturi vitale pentru fauna sălbatică, precum și o atracție pentru turiști.

Deși Indonezia este relativ mică ca dimensiune, are aproape 884.950 km pătrați de păduri. Acest număr reprezintă aproape 46% din suprafața totală a țării. Copacii din Indonezia oferă adăpost pentru diferite specii sălbatice și prosperă datorită precipitațiilor mari din țară.

India este una dintre cele mai mari țări din lume și are mulți copaci. India este acoperită de aproape 802.088 km pătrați de diferite tipuri de copaci. Acești copaci îi oferă adăpost faunei sălbatice și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de medicamente naturale.

Vă recomandăm să citiți și:

Solul de sub cel mai vulnerabil ghețar din Antarctica a fost cartografiat pentru prima dată

Broaștele au accente diferite, au descoperit cercetătorii

Continentul care se încălzește cel mai rapid

Câinii mușcă oamenii mai des în zilele fierbinți

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase