Home » Știință » Ce sunt cârceii şi de ce apar

Ce sunt cârceii şi de ce apar

Ce sunt cârceii şi de ce apar
Publicat: 10.04.2016
Cârceii îşi pot face simţită prezenţa în timpul unui efort intens, dar pot apărea şi în timpul somnului.

Medicul ortoped Tarek Nazer spune pentru Gândul cum îi putem face să dispară.

„Cârceii sau crampele musculare sunt contracţii dureroase care apar datorită unei carenţe de potasiu, calciu şi magneziu sau a deshidratării. Alţi factori favorizanţi pot fi traumatismele, suprasolicitarea fizică, anumite medicamente sau alte afecţiuni articulare”, spune medicul ortoped Tarek Nazer pentru Gândul.

Dacă ne luptăm cu o astfel de afecţiune, pe moment trebuie să întrerupem orice fel de activitate, apoi să facem exerciţii de întindere, să aplicăm comprese reci pentru a relaxa muşchii şi comprese calde pentru a reduce durerea, dar, înainte de toate, să descoperim cauza. “Dacă este vorba de lipsa de calciu, potasiu sau magneziu se recomandă consumul de alimente care aduc un aport suficient de minerale şi vitamine, ca să evităm deshidratarea”, mai spune medicul Nazer pentru Gândul.

Mersul la sală nu daunează articulaţiilor. „Exerciţiile de menţinere a mobilităţii articulare sunt chiar recomandate, atâta timp cât nu exagerăm şi nu folosim greutăţi mari, iar înainte de a le practica facem încălzirea necesară”, precizează medicul ortoped pentru Gândul.

Starea actuală a articulaţiilor poate fi stabilită în urma unor investigaţii. „Aceastea includ analize de sânge, precum hemoleucogramă, Aslo, factorul reumatoid, proteina C reactivă, VSH-ul şi investigaţii imagistice ( radiografii, tomograf, RMN)”, subliniază medicul Tarek Nazer pentru Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase