Home » Știință » Cum îşi folosesc şoarecii creierul pentru a vâna – cercetătorii au descoperit un lucru surprinzător

Cum îşi folosesc şoarecii creierul pentru a vâna – cercetătorii au descoperit un lucru surprinzător

Publicat: 18.01.2017
Cum îşi folosesc şoarecii creierul pentru a vâna – cercetătorii au descoperit un lucru surprinzător
Un studiu arată că şoarecii îşi folosesc partea creierului care este corelată cu emoţii precum frica şi anxietatea pentru vânat.

Structura cerebrală, numită şi corpus amygdaloideum, orchestrează abilitatea şoarecilor de a urmări şi a aplica muşcătura fatală prăzilor, conform unui studiu publicat în 12 ianuarie în jurnalul Cell.

Savanţii au găsit două seturi de celule nervoase care erau în relaţie cu activitatea de vânat, un set  pentru urmărire, altul pentru vânatul propriu-zis.

Ivan de Araujo, neurolog şi co-autor al acestui studiu, de la John B. Pierce Laboratory din New Haven menţionează că această parte din creier a fost conceptualizată ca fiind numai centrul fricii, neştiindu-se că aceste celule nervoase mai îndeplinesc şi alte funcţii.

S-a observat aşadar că o activitate complexă precum vânatul este compusă în creierul şoarecilor din mai multe grupuri de neuroni care sunt specializaţi pe o anumită parte a acelei activităţi.

Anthony Leonardo, neurolog de la Howard Hughes Medical Institute din Ashburn, dezvăluie că „după mai mulţi ani am devenit din ce în ce mai surprinşi de particularitatea comportamentală a acestor legături neuronale”.

Cercetătorii speră că vor afla în continuare ce se găseşte la baza „trecerii” de la o parte a activităţii la alta – ce activează stimularea unui anumit grup de neuroni rămâne o necunoscută.

Sursa: Science News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Câţi ani are creierul tău? Află-i vârsta cu ajutorul acestui test

Neurologii au descoperit cauza bolii care afectează capacitatea de învăţare a copiilor

”Mini-creier” creat în laborator. Descoperirea are implicaţii uriaşe pentru combaterea bolilor neurologice – VIDEO

Semnătura neurologică a durerii a fost identificată în creier cu un dispozitiv de scanare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase