Home » Știință » Cancerul pancreatic poate fi diagnosticat mai devreme. Poate salva viaţa multor oameni

Cancerul pancreatic poate fi diagnosticat mai devreme. Poate salva viaţa multor oameni

Publicat: 29.05.2017
Cancerul pancreatic poate fi diagnosticat mai devreme. Poate salva viaţa multor oameni
Cancerul pancreatic este greu de diagnosticat timpuriu, atunci când boala poate fi tratată eficient. Un nou studiu rezolvă această problemă, cu ajutorul unor teste de sânge care ajută la diagnosticare.

Noile teste detectează o combinaţie de cinci proteine ale tumorilor care reprezintă semnul apariţiei bolii, conform unor cercetători care au publicat studiul în Science Translational Medicine, scrie Science News Magazine.

Prin utilizarea a cinci biomarkeri, Raghu Kalluri, biolog la Universitatea din Texas care nu a participat la acest studiu, susţine că „puterea analizei poate fi mai benfică în diferenţierea indivizilor sănătoşi de cei cu cancer pancreatic”.

Simptomele acestui tip de cancer apar foarte târziu, de obicei atunci când nu se mai poate face nimic. Cesar Castro, co-autor al acestui studiu, precizează că „necesitatea este de a găsi o nouă formă de diagnostic înainte ca boala să se dezvolte suficient de mult încât să poată fi detectată de tomografii”.

Studiul a avut ca punct de analiză vase mici care conţin proteine şi material genetic asociat cu tumorile care sunt transportate de sânge, conform observaţiilor cercetătorilor. Au observat că acestea există în 43 de pacienţi bolnavi de cancer pancreatic.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Împăratul tuturor bolilor: scurtă istorie a cancerului

A fost descoperit anticorpul pentru cancer

Premieră URIAŞĂ! Terapia revoluţionară care a SALVAT pacienţi aflaţi în faza terminală de cancer. ”Datele sunt fără precedent”. VIDEO

Mituri despre cancer care nu ajută pacienţii diagnosticaţi cu această maladie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase