Home » Știință » NASA a construit un ”oblon” care va bloca lumina stelelor. Va avea însă un rol fascinant

NASA a construit un ”oblon” care va bloca lumina stelelor. Va avea însă un rol fascinant

NASA a construit un ”oblon” care va bloca lumina stelelor. Va avea însă un rol fascinant
Publicat: 07.06.2017
Când vrei să vezi ceva şi soarele îţi intră în ochi, pui mâna la frunte pentru a bloca lumina. Acelaşi principiu a fost folosit de NASA. Lumina stelelor afectează abilitatea telescoapelor de a vedea clar. Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii au creat un dispozitiv care are aceeaşi funcţie ca mâna care blochează soarele.

Astronomii prezic că pentru fiecare stea observată în cosmos există cel puţin o planetă care o orbitează. Stelele sunt mult mai luminoase ca planetele, astfel, în multe cazuri, sarcina de a observa o planetă este imposibilă chiar şi cu cele mai capabile telescoape, scrie Curiosity.

Soluţia cercetătorilor de la NASA este simplă: blocarea luminii stelare. Astfel, aceştia au construit un dispozitiv numit starshade care are un diamteru de câţiva zeci de metri şi care este plasat la mii de metri distanţă de telescop. Starshade are o formă de floare, ale cărei „petale” sunt utile pentru o absorbţie a luminii mai bună şi o imagine mai clară. De asemenea, această formă este utilă pentru lansarea în spaţiu, întrucât se poate strânge când părăseşte pământul şi se poate desface cu uşurinţă când ajunge în spaţiu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

NASA face un anunţ important despre oceanele extraterestre

Datele culese de doi sateliţi ai NASA arată că omul a creat un nou câmp magnetic în jurul Pământului – VIDEO

Un partener al NASA este ,,absolut convins” că extratereştri trăiesc în prezent pe Pământ. ,,Sunt chiar sub nasul nostru”

NASA va distruge o sondă de 3,26 de miliarde de dolari. Celebra sondă Cassini a descoperit o lume care are potenţialul de a susţine viaţa

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase