Home » Știință » Un tip de vitamine utilizate frecvent poate creşte riscul apariţiei cancerului pulmonar

Un tip de vitamine utilizate frecvent poate creşte riscul apariţiei cancerului pulmonar

Un tip de vitamine utilizate frecvent poate creşte riscul apariţiei cancerului pulmonar
Publicat: 27.08.2017
Anterior se considera că, prin administrarea de vitamine B12 şi B2, organismul este protejat împotriva cancerului. Însă conform unui nou studiu, aceste suplimente pot creşte riscul apariţiei cancerului pulmonar. Experţii au descoperit că riscul este mult mai crescut în cazul bărbaţilor sau al fumătorilor.

În cadrul cercetării au fost observaţi 77.000 de subiecţi, relatează Science Alert. Experţii au analizat cât de des îşi administrează vitamina B, dozajul şi dieta din decursul ultimilor 10 ani. 

După şase ani de la efectuarea chestionarelor, experţii au verificat subiecţii pentru a observa dacă aceştia au dezvoltat cancer pulmonar. Desigur, au fost eliminaţi factorii care ar putea influenţa riscul apariţiei cancerului, astfel cercetătorii au observat o creştere de 30% a riscului de apariţie a cancerului pulmonar la persoanele care au utilizat vitamina B12 şi o creştere de 40% în cazul persoanelor care şi-au administrat B6. 

Aceleaşi efecte nu au fost observate în cazul administrării multivitaminelor cu conţinut de B-uri sau la femei. În cazul bărbaţilor care şi-au administrat doze mari de B-uri în ultimii 10 ani, riscul apariţiei cancerului s-a dublat, fiind şi mai mare în cazul bărbaţilor fumători.  Doza de B6 care accelerează riscul apariţiei cancerului este de 25 de mg pe zi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase