Home » Știință » Microsoft doreşte să utilizeze inteligenţa artificială pentru a găsi un tratament împotriva cancerului. ”Este o mare provocare”

Microsoft doreşte să utilizeze inteligenţa artificială pentru a găsi un tratament împotriva cancerului. ”Este o mare provocare”

Microsoft doreşte să utilizeze inteligenţa artificială pentru a găsi un tratament împotriva cancerului. ”Este o mare provocare”
Publicat: 12.11.2017
Microsoft doreşte să găsească o cură pentru cancer folosind ultimele tehnologii în materie de inteligenţă artificială, abordând organismul bolnav precum un sistem computerizat care are o eroare.

Recent, Microsoft a lansat Healthcare NExT, o nouă iniţiativă care doreşte să aducă împreună inteligenţa artificială, cercetarea în domeniul sănăţii şi expertiza partenerilor săi industrali pentru a asigura tratamente mai eficiente şi, mai nou, la un tratament împotriva cancerului, scrie Futurism.

„Este o mare provocare”, a precizat Peter Lee, vicepreşedinte al Microsoft Research NExT. „Credem că tehnologia va fi centrală în transformarea sistemului de sănătate”.

Microsoft va aborda cancerul în stilul propriu, ca „o eroare într-un sistem”, văzând celulele ca fiind ceva similar cu computerele.

Cercetarea companiei Microsoft va avea loc într-unul dintre laboratoarele sale din Cambridge, Marea Britanie. Anul trecut, un grup de cercetători au declarat că lucrează la un sistem computerizat care ar trăi în celulele umane şi care a reporni dacă celulele canceroase sunt detectate, curăţând astfel de celule. Alte proiecte includ inteligenţa artificială pentru a îmbunătăţi tomografiile, de a organiza mai bine datele pacienţilor şi de elabora tratamente mai eficiente.

„Dacă ne uităm la lucrurile pe care Microsoft le face foarte bine, are sens că este în această industrie”, a precizat Andrew Philips, directorul grupului de la Cambridge.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost descoperit anticorpul pentru cancer

Cine a fost primul: oul sau remediul pentru cancer? Japonezii au modificat genetic găinile pentru a depune ouă care vor trata cancerul

STUDIU: Tumorile tiroidiene nu sunt o formă de cancer

Legătura dintre obezitate şi cancer

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase