Home » Știință » Acesta ar putea deveni unul dintre cele mai importante butoane de pe costumul unui astronaut. Iată ce poate face

Acesta ar putea deveni unul dintre cele mai importante butoane de pe costumul unui astronaut. Iată ce poate face

Acesta ar putea deveni unul dintre cele mai importante butoane de pe costumul unui astronaut. Iată ce poate face
Publicat: 29.12.2017
Butonul ''Take Me Home'' reprezintă o nouă tehnologie care le va uşura astronauţilor ieşirile în spaţiu. Cu ajutorul sistemului, astronauţii vor fi ghidaţi înapoi la navetă atunci când se îndepărtează de aceasta.

Conceptul este cofinanţat de NASA şi compania Draper. The Verge notează că astronauţii de pe ISS îşi iau nenumărate măsuri de protecţie atunci când ies în spaţiu. 

În primul rând sunt legaţi în permanenţă de staţia spaţială atunci când se află în costumele de astronauţi, dar în cazul nefericit al deconectării, astronauţii poartă şi un propulsor denumit SAFER pe care îl pot utiliza pentru a se ghida înapoi pe staţie. Însă astronauţii trebuie să controleze manual echipamentul prin intermediul unei manete ataşate costumului, însă în situaţii de urgenţă poate apărea dezorientarea. 

Butonul ”Take Me Home” va înlocui cutia de comenzi din cadrul SAFER. În locul acesteia, astronauţii vor putea apăsa pe un singur buton pentru activarea sistemului. De asemenea, ar putea fi activat şi din interiorul staţiei spaţiale. Însă dezvoltarea unui astfel de sistem nu este simplu, spun specialiştii. În primul rând este nevoie de un sistem de navigare în spaţiu, precum şi de un sistem de ghidare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase