Home » Știință » Curând ai putea cumpăra ”o ploaie de meteoriţi artificială”

Curând ai putea cumpăra ”o ploaie de meteoriţi artificială”

Curând ai putea cumpăra ”o ploaie de meteoriţi artificială”
Publicat: 08.04.2018
În general, oamenii îşi sărbătoresc anumite evenimente din viaţă cu tort, baloane şi poate o trupă de muzicieni. Desigur, acestea variază în funcţie de cultura şi modul în care trăieşti. În prezent, există un nou lucru pe care îl poţi face să cumperi propria ta ploaie de meteoriţi artificială.

ALE este compania ce în prezent pentru o sumă mare de bani îţi poate oferi propria ploaie de meteoriţi  Conform Live Science, în 2016, ALE şi-a anunţat planul de a lansa peleţi din spaţiu ce vor parcurge o treime din orbita Pământului înainte să ardă în atmosferă. 

MESAJE DE PAŞTE 2018. Cele mai frumoase felicitări, urări şi sms-uri de Paşte pentru familie, pentru prieteni, cei dragi, colegi sau cunoştinţe

De asemenea, în funcţie de materialul din care sunt realizaţi peleţii, aceştia luminează în diferite culori. De exemplu, cei din cupru capătă culoare verde când ard, cei din bariu ard albastru, iar cesiul, rubidiumul sau potasiumul arde mov. Un singur satelit poate căra aproximativ 1.000 de peleţi şi costă aproximativ 300 de dolari. Mai târziu, compania a prezentat clarificări cu privire la planurile sale. Ei au declarat că prima ploaie de meteoriţi artificială va fi realizată în Japonia, la mijlocul anului 2019. 

Însă, în prezent, ALE a declarat că va oferi serviciile sale oricărei persoane care doreşte să plătească pentru ele. Astfel că doi sateliţi ”Sky Canvas” vor căra la bord între 300 şi 400 de particule spaţiale şi suficient combustibil pentru a orbita timp de 27 de luni şi pentru a elibera între ”15 şi 20 de peleţi” la comandă atunci când serviciul este plătit. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:  

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase