Prima pagină Stiinta

''Houston, am o întrebare...'' Momentul amuzant din timpul ultimei ieşiri în spaţiu a astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională - VIDEO

Oana Bujor 05.22.2018 | ● Vizualizări: 2775
Sursa: NASA     + zoom
Galerie foto (1)

În timpul ieşirii în spaţiu de săptămâna trecută, în care astronauţii au realizat lucrări de mentenanţă, inginerul de zbor Drew Feustel a observat că GoPro-ul pe care îl utilizau nu avea card de memorie pentru a filma lucrările.

Feustel şi colegul său Ricky Arnold au ieşit în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale pe 16 mai. Conform Science Alert, cei doi realizau lucrări de mentenanţă, când Feustel a dorit să îi facă câteva fotografii colegului său cu ajutorul unei camere GoPro. 

Însă acesta s-a confruntat cu o problemă ''tehnică'' extrem de obişnuită. ''Hey Houston, am o întrebare rapidă despre GoPro,'' a afirmat astronautul. ''Apăs pe butonul de înregistrare şi este afişat pe ecran <<fără card SD>>. Am nevoie de aşa ceva pentru a înregistra? Butonul roşu nu ar trebui să fie aprins dacă înregistrează,'' a continuat el. După o perioadă de pauză revine şi răspunsul de pe Pământ: "Dacă SD-ul este introdus în aparat, becul roşu ar trebui să se aprindă atunci când înregistrează,'' au afirmat specialiştii de la sol. ''Şi dacă scrie <<fără card Sd>>?'' întreabă din nou astronautul. 

''Înseamnă că nu există un card de memorie,'' au revenit cei de la sol. 

Desigur, astronauţii au acţionat rapid şi şi-au restabilit priorităţile. Cei doi bărbaţi au terminat misiunea, cu succes, în timpul celor 6 ore şi 31 de minute. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: