Home » Știință » Un mesal al lui Stephen Hawking va fi trimis în spaţiu

Un mesal al lui Stephen Hawking va fi trimis în spaţiu

Un mesal al lui Stephen Hawking va fi trimis în spaţiu
Publicat: 17.06.2018
Cuvintele fostului fizician Staphen Hawking vor fi trimise în spaţiu sub forma unui „mesaj de pace şi speranţă'', a afirmat familia savantului

Cuvintele au fost amplasate pe partitură de către cunoscutul compozitor Vangelis. Conform BBC, melodia va fi trimisă către cea mai apropiată gaură neagră, după o ceremonie ţinută în onoarea savantului. 

Stephen Hawking a murit în martie la vârsta de 76 de ani, după ce a trăit o mare parte din viaţă cu boala Lou Gehrig. Transmisiunea prin satelit va fi îndreptată către cea mai apropiată gaură neagră 1A 0620-00, ce se află într-un sistem binar. 

„Este un mesaj de pace şi speranţă, despre unitate şi necesitatea unei vieţi trăite în armonie pe această planetă”, a declarat Lucy, fiica fostului savant. Compoziţia va fi transmisă în spaţiu din cadrul satelitul Cebreros, deţinut de Agenţia Spaţială Europeană (ESA). 

Stephen Hawking a murit pe 14 martie la locuinţa sa din Cambridge. 

Suferind de scleroză laterală amiotrofică (denumită şi boala Lou Gehrig), o maladie paralizantă cu care a fost diagnosticat pe când avea 21 de ani, Stephen Hawking a fost timp de peste 50 de ani imobilizat într-un scaun cu rotile şi comunica prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.
 
Pacienţii diagnosticaţi cu boala de care suferă Stephen Hawking trăiesc, în medie, 3 ani, numai 10% dintre aceştia reuşind să supravieţuiască mai mult de 10 ani. Cu toate acestea, celebrul fizician a reuşit să depăşească cu mult speranţele medicilor.
 
Profesorul a îndemnat pe toţi oamenii cu dizabilităţi fizice să se concentreze asupra lucrurilor pe care le pot face şi să nu regrete lucrurile pe care nu pot să le realizeze.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase