Home » Știință » NASA a înregistrat energia electromagnetică rezultată în urma interacţiunii lui Saturn cu satelitul său, Enceladus. Ce îşi ”spuneau” acestea – VIDEO

NASA a înregistrat energia electromagnetică rezultată în urma interacţiunii lui Saturn cu satelitul său, Enceladus. Ce îşi ”spuneau” acestea – VIDEO

Publicat: 16.07.2018
O nouă analiză a datelor provenite de la nava spaţială Cassini, în ultimele momente ale sale, a scos la iveală o interacţiune puternică şi dinamică a undelor electromagnetice care se deplasau de la Saturn la inelele sale şi la luna Enceladus. Liniile de câmp formate sunt precum un circuit electric între cele două corpuri, cu energia deplasându-se înainte şi înapoi.

Cercetătorii au convertit  înregistrarea de unde plasma într-o versiune audio, într-o manieră similară în care un radio transformă undele electromagnetice în frecvenţe audio, scrie Phys.

Timpul de înregistrare a fost comprimat de la 16 minute la 28,5 secunde.

„Enceladus este acest mic generator care se învârte în jurul lui Saturn şi ştim că este o sursă continuă de energie”, a precizat Ali Sulaiman, savant la Universitatea Iowa şi un membru al echipei de cercetare. „Acum am aflat că Saturn răspunde prin lansarea de semnale sub forma unor unde cu plasmă prin circuitul liniilor de câmp magnetic ce conectează satelitul de planetă”.

Înregistrarea a fost realizată pe 2 septembrie 2017, la două săptămâni înainte ca sonda NASA să se prăbuşească în Saturn. Datele au fost convertite de echipa de la RPWS (The Radio Plasma Wave Science) cu cercetători de la Universitatea Iowa, condusă de fizicianul Bill Kurth. O lucrare în care se explică toate detaliile studiului a fost publicată în Geophysical Research Letters.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Furtunile hexagonale de pe Saturn pot fi observate în cele mai recente imagini realizate de sonda Cassini-Galerie Foto

Aşa sună Universul. Cassini a înregistrat, în PREMIERĂ, sunetul dintre Saturn şi inelele sale

Fenomen astronomic spectaculos: Planeta Saturn va fi vizibilă pe cerul României. Când şi cum o puteţi urmări

Savanţii au descoperit de ce sateliţii interiori ai lui Saturn au forme de cartofi şi ravioli

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase