Home » Știință » Anatomia creierului fiecărei persoane este unică

Anatomia creierului fiecărei persoane este unică

Anatomia creierului fiecărei persoane este unică
Publicat: 15.07.2018
Precum amprentele, şi anatomia creierului uman este diferită de la o persoană la alta, arată un studiu al cercetătorilor din cadrul Universităţii din Zurich. Unicitatea este redată de o combinaţie a factorilor genetici şi a experienţelor de viaţă individuale.

Amprenta este unică pentru fiecare persoană şi, de aceea, poliţiştii o utilizează pentru identificarea infractorilor. Însă conform Science Daily, şi creierul are aceeaşi trăsătură specială: unicitatea 

Experienţele îşi pun amprenta asupra creierului

Muzicienii profesionişti, jucătorii de golf  sau cei ce joacă şah au caracteristici aparte în regiunea creierului pe care o utilizează cel mai mult pentru activitatea pe care o practică. Însă şi evenimentele de scurtă durată lasă urme la nivelul creierului. De exemplu, dacă menţii braţul nemişcat pentru o lungă perioadă de timp, densitatea zonei cortexului cerebral responsabilă pentru controlarea braţului imobilizat se va reduce. „Considerăm că aceste experienţe au un efect asupra interacţiunii cerebrale cu structura genetică, aşadar de-a lungul timpului persoanele dezvoltă o anatomie complexă şi individuală a creierului”, a declarat Lutz Jancke, profesor de neuropsihologie din cadrul Universităţii din Zurich. 

Pentru a investiga această ipoteză, specialiştii au examinat creierele a peste 200 de persoane vârstnice sănătoase prin intermediul imagisticii cu rezonanţă magnetică. Studiul a durat doi ani, timp în care au fost observate peste 450 de trăsături anatomice. Fiecare dintre voluntari aveau o structură diferită a creierului. „În cadrul studiului, am putut confirma că structura creierului oamenilor este foarte diferită”, a precizat Jancke. 

Progres în neuroştiinţă

Un aspect important al studiului este că reflectă a evoluţiei a domeniului. „Până acum, nu ne imaginam identificarea unei persoane pe baza anatomiei creierului ei”, a declarat Jancke. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase