Home » Știință » SpaceX a lansat cu succes primul test de zbor al capsulei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională – UPDATE

SpaceX a lansat cu succes primul test de zbor al capsulei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională – UPDATE

SpaceX a lansat cu succes primul test de zbor al capsulei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională – UPDATE
Publicat: 01.03.2019
NASA a oferit undă verde companiei private SpaceX pentru lansarea unui zbor către Staţia Spaţială Internaţională. Acesta este primul test de zbor, fără echipaj, al capsulei Crew Dragon.

UPDATE – Capsula Drew Dragon a fost lansată cu succes, cu rachetă Falcon 9, către Staţia Spaţială Internaţională, dând speranţe că, după opt ani, SUA va trimite din nou oameni în spaţiu cu navete spaţiale americane.

Capsula ce conţine în interior şapte locuri va zbura către ISS, unde va andoca pe staţie şi va rămâne ataşată timp de o săptămână. După finalizarea testului, capsula se va desprinde şi va reintra în atmosferă. Recent, NASA a realizat un test complet al sistemelor navei şi a oferit permisiunea începerii misiunii Demo-1.

„Trebuie să ne asigurăm că Crew Dragon va ajunge în siguranţă, va andoca şi se va desprinde de staţia spaţială fără să reprezinte un pericol pentru staţie”, a declarat Kathy Lueders, manager al Commercial Crew Program, NASA.

Lansarea capsulei a fost programată pentru data de 2 martie la ora 2:49 a.m. EST (09:49, ora României), moment în care rotaţia Pământului a adus platforma de lansare 39A pe traiectoria în care se află staţia spaţială. Capsula a fost lansată la bordul unei rachete Falcon 9, scrie ExtremeTech.

SpaceX a amplasat la bordul capsulei un manechin, precum cel ce a fost pus în maşina Tesla trimisă în spaţiu în urmă cu un an. Al doilea test de zbor este programat pentru luna iunie, dar este posibil să fie reprogramat pentru luna aprilie şi va fi efectuat fără echipaj. Misiunea Demo-2 programată momentan pentru luna iulie va fi prima cu echipaj uman la bord lansată de Statele Unite de la încheierea serviciului Space Shuttle din 2011. Mai multe despre proiectul Crew Dragon găsiţi aici.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

SpaceX pregăteşte lansarea primului test de zbor comercial cu echipaj. Misiunea va fi ”extrem de intensă”

FOTO. Elon Musk a dezvăluit o parte cheie a rachetei Big Falcon, care este surprinzător de mare

Cum arată noul costum pentru astronauţi creat de Space X

SpaceX a obţinut o finanţare de un miliard de dolari

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase