Home » Știință » Jim Bridenstine, administratorul NASA: Folosirea tehnologiei nucleare pentru propulsia spaţială va revoluţiona domeniul

Jim Bridenstine, administratorul NASA: Folosirea tehnologiei nucleare pentru propulsia spaţială va revoluţiona domeniul

Jim Bridenstine, administratorul NASA: Folosirea tehnologiei nucleare pentru propulsia spaţială va revoluţiona domeniul
Publicat: 29.08.2019
În acest moment, SUA, China şi Rusia depun eforturi în vederea dezvoltării unor rachete alimentate de către dispozitive nucleare.

Jim Bridenstine, administratorul agenţiei spaţiale nord-americane, este de părere că rachetele cu propulsie nucleară se vor dovedi un avantaj important al agenţiei pe care o conduce în atingerea scopurilor de explorare spaţială, notează Futurism.

În prezent, pe lângă Statele Unite ale Americii, atât Federaţia Rusă cât şi China lucrează la tehnologia propulsiei nucleare pentru zborurile spaţiale.

În timpul unei şedinţe a Cnsiuliului Spaţial Naţional, Bridenstine a ţinut o prezentare în care a precizat importanţa pe care dezvoltarea tehnologiei nucleare de propulsie o are. Dacă NASA va reuşi să dezvolte această tehnologie, conform administratorului NASA, asta s-ar dovedi un moment de cotitură în evoluţia zborului spaţial. Aplicaţiile acestei tehnologii vor viza atât rachetele care vor zbură către Lună sau alte planete, dar şi sateliţii de comunicare din orbita Pământului, oferindu-le o sursă constantă şi mai de durată de energie necesară funcţionării.

În luna mai a acestui an, Congresul SUA a oferit NASA un buget de 125 de milioane de dolari pentru dezvoltarea tehnologiei nucleare, deşi, în prealabil, oficialii agenţiei nu au depus un amendament la proiectul de finanţare anuală.

Pe lângă posibilitatea de a reduce greutatea suplimentară pe care o aduce combustibilul în cazul unei lansări, Bridenstine a ţinut să îi explice vicepreşedintelui Mike Pence faptul că eficientizarea propulsoarelor spaţiale cu ajutorul tehnologie nucleare va reprezenta şi un avantaj pentru viitoarele misiuni cu echipaj uman pe care NASA plănuieşte să le desfăşoare în anii viitori. În aceste condiţii, aceste noi propulsoare vor duce la scăderea perioadei pe care astronauţii o vor petrece în spaţiu şi, implicit, la reducerea cantităţii de radiaţii cosmice la care aceştia vor fi expuşi.

„Această tehnologie ne va oferi oprtunitatea de a proteja viaţa (n.r. astronauţilor) de dozele mari de radiaţii atunci când se va călători între Terra şi Marte”, a declarat Bridenstine.

Citeşte şi:

Comandamentul Spaţial al Statelor Unite ar putea fi operaţional în curând

Radiaţiile ridică un pericol major pentru misunile pe Marte

Un nou studiu arată că astronauţii care vor călători pe Marte vor fi expuşi la o doză letală de radiaţie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase