Home » D:News » Comandamentul Spaţial al Statelor Unite ar putea fi operaţional în curând

Comandamentul Spaţial al Statelor Unite ar putea fi operaţional în curând

Comandamentul Spaţial al Statelor Unite ar putea fi operaţional în curând
Publicat: 24.08.2019
Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a anunţat că forţelor armate ale SUA li se va alătura în curând şi Comandamentul Spaţial.

Spaţiul cosmic a început să fie perceput de către marile puteri ale lumii ca fiind mai mult decât un loc în care se află sateliţii de spionaj sau o sursă de mândrie naţională atunci când o misune cu echipaj uman ajunge acolo. În ultimii ani, mai multe state ale lumii au început să includă în strategiile lor de apărare naţională spaţiul ca potenţial mediu de desfăşurare a viitoarelor conflicte militare

Statele Unite ale Americii se alătură statelor care îşi concentrează eforturile pe ameninţările care au legătură cu spaţiul. Astfel, pentru a răspunde pericolelor care vor veni din spaţiu, a fost aprobată înfiinţarea unui Comandament Spaţial, care, conform vicepreşedintelui american Mike Pence, ar putea fi operaţional în curând, notează Futurism.

Comandamentul Spaţial din cadrul forţelor armate ale Statelor Unite ale Americii va fi cea de a unsprezecea structură  de comandă a acestora şi va coordona operaţiunile militare care au legătură cu spaţiul cosmic.

Oficiali americani explică faptul că, pe termen scurt, Comandamentul Spaţial, nu va fi echivalentul unei Forţe Spaţiale, care ar putea să evolueze într-o armă de sine stătătoare. Momentan, acest comandament va fi un grup dedicat unor operaţiuni militare specifice, într-un mod similar celui în care Comandamentul Cibernetic se ocupă de ameninţările digitale.

„Forţele Spaţiale ale Statelor Unite se vor asigura că naţiunea noastră este pregătită să îşi apere oamenii, să ne apre interesele şi valorile în spaţiu şi aici pe Pământ cu tehnologii care ne vor sprijini apărarea comună”, a declarat Mike Pence.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase