Home » Știință » Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate pentru stabilizarea fuziunii nucleare

Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate pentru stabilizarea fuziunii nucleare

Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate pentru stabilizarea fuziunii nucleare
Publicat: 17.05.2020
Temperaturile ridicate ale plasmei fac ca procesul fuziunii să devină greu de controlat şi de imprevizibil.

Energia reprezintă una dintre cele mai importante problemele ale lumii în care trăim, un pas important în sensul identificării unei surse de energie care să răspundă nevoilor noastre este procesul de fuziune nucleară. Din nefericire, acest proces inspirat de către reacţiile care au loc în interiorul Soarelui se dovedeşte a fi periculos şi greu de controlat.

O echipă de cercetători de la Universitatea Princeton a descoperit o modalitate prin care plasma obţinută din elemente uşoare poate fi ţinută sub control. Mai exact, aceştia vor să folosească undele radio pentru a reduce riscul „insulelor magnetice”, bule de plasmă care stau la baza unor emisii bruşte de energie, notează Futurism.

„Se arată că, prin limitarea acestei diferenţe de temperatură, acest transport îmbunătăţit poate avea o influenţă profundă asupra măsurii în care efectul de condensare al curentului cu ajutorul frecvenţelor radio stabilizează creşterea insulelor. Interesant este că transportul de căldură nu mai este doar liniar în gradientul de temperatură, efectul de condensare al curentului prezintă, de asemenea, fenomene de histereză complet noi”, notează cercetătorii în studiul lor.

Studiul a fost publicat în AIP Physics of Plasma.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase