Home » Știință » O eclipsă solară care arată nelumească a câștigat marele premiu în competiția Astronomy Photographer of the Year

O eclipsă solară care arată nelumească a câștigat marele premiu în competiția Astronomy Photographer of the Year

Publicat: 28.09.2021
O eclipsă solară care arată nelumească a câștigat marele premiu în competiția Astronomy Photographer of the Year
Credit foto: Astronomy Photographer of the Year 13

O fotografie nelumească ce surprinde o eclipsă solară a câștigat marele premiu în ediția din acest an a competiției Astronomy Photographer of the Year.

Premiul râvnit de mulți a fost acordat de către Observatorul Regal Greenwich din Anglia. Fotograful câștigător, Shuchang Dong din China, a surprins imaginea în timpul eclipsei solare din regiune tibetană Ali la data de 21 iunie 2020. Intitulată „The Golden Ring” (Inelul Aurit), fotografia arată întocmai ca un „inel aurit”, înfățișând un cerc de lumină pe un cer întunecat și capricios.

„Simți de parcă ai putea să atingi cerul și să pui inelul pe deget”, a spus Steve Marsh, unul dintre jurații competiției, într-un comunicat de presă.

Câștigătorii competiției de fotografie astronomică provin din întreaga lume

Aceasta este a 13-a ediție a competiției de fotografie astronomică. Câștigătorii primesc premii în bani, iar fotografiile lor sunt expuse la Muzeul Național Maritim din Greenwich. „Inelul Aurit” al lui Dong a primit și marele premiu în categoria „Soarele nostru”. Alte imagini recunoscute în categorie au surprins detalii cu suprafața și atmosfera Soarelui.

Câștigătorii competiției provin din întreaga lume. Marele câștigător din categoria „Luna noastră” a fost Nicolas Lefaudeux din Franța, care a surprins o imagine cu Venus ridicându-se deasupra Lunii noastre. Dmitrii Rybalka a câștigat primul loc în categoria „Aurore” pentru o priveliște remarcabilă ce arată Luminile Nordului. Imaginea sa a fost surprinsă de la bordul unei nave din apropiere de Strâmtoarea Kara din Rusia.

Premiul pentru Tineret, acordat unui fotograf în vârstă de 15 ani

Deepal Ratnayaka din Regatul Unit a câștigat la categoria „Oameni și spațiu” pentru o imagine de vis cu un copil uitându-se la stele în timpul carantinei naționale impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Premiul pentru Tineret a fost acordat unui fotograf în vârstă de 15 ani din China, care a surprins planetele Sistemului Solar de-a lungul unui an, iar apoi le-a combinat într-un „portret de familie”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un fotograf s-a chinuit timp de 12 ani să creeze această imagine absolut uimitoare a galaxiei Calea Lactee

O fotografie spectaculoasă publicată de NASA arată „dunele magice de nisip” de pe Marte

Noi imagini cu suprafața planetei Marte, publicate de China. Ce semnifică, de fapt, fotografiile

O fotografie uimitoare făcută de Hubble dezvăluie o galaxie aflată pe moarte

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase