Home » Știință » Un cercetător prezice că un medicament anti-îmbătrânire va fi disponibil „în decurs de un deceniu”

Un cercetător prezice că un medicament anti-îmbătrânire va fi disponibil „în decurs de un deceniu”

Un cercetător prezice că un medicament anti-îmbătrânire va fi disponibil „în decurs de un deceniu”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.12.2021

Industria longevității, companii start-up care încearcă să îi facă pe oameni să trăiască mai mult timp sau chiar să devină nemuritori, are tendința să atragă șarlatani și scandal.

Însă, un nou editorial din publicația britanică New Statesman argumentează că o mână de misiuni spațiale au început, în sfârșit, să se concentreze pe unele idei interesante care ar putea oferi o prelungire modestă sau chiar radicală a duratei de viață.

„Am încredere că vom aveam un medicament împotriva îmbătrânirii până când va fi relevant pentru mine”, a spus Celine Halioua, în vârstă de 27 de ani, care lucrează la Loyal, un start-up din domeniul industriei anti-îmbătrânire. Halioua a prezis că un astfel de medicament ar putea deveni disponibil „în decurs de un deceniu”.

„Poate fi aplicată o măsură preventivă la vârsta de 2 sau 3 ani”

Compania Loyal lucrează la extinderea duratei de viață a câinilor, nu a oamenilor, deși cariera lui Halioua a cuprins ambele specii.

„Poate fi aplicată o măsură preventivă la vârsta de 2 sau 3 ani și vei ști până la vârsta de 6 sau 7 ani, probabil chiar mai devreme, dacă intervenția a avut sau nu efect. Dacă ceva poate funcționa într-o specie complexă precum cea a câinilor, atunci justificarea pentru aplicarea la oameni este mult mai puternică”, a explicat Halioua.

Viețile îndelungate și fericite, posibile pentru oameni?

Numeroși oameni de știință și-au exprimat optimismul, spunând că progresul paralel în diferite domenii ar putea face viețile îndelungate și fericite posibile pentru un număr vast de oameni.

„Aceasta nu este o tehnologie în izolare. Încercăm să înțelegem cum să avem energie mai curată, cum să avem mâncare mai sănătoasă și mai puțin poluantă, cum să trăim mai pașnic, cum să călătorim în spațiu”, a precizat Mark Allen, fondator al companiei anti-îmbătrânire Elevian.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Medicii din Israel susțin că au descoperit cum să inverseze procesul de îmbătrânire celulară

Un studiu fără precedent sugerează că procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit

O populație indigenă din pădurea amazoniană ar putea deține cheia pentru încetinirea procesului de îmbătrânire

O nouă terapie genetică a inversat îmbătrânirea la șoareci fără efecte adverse observabile

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase