Home » Știință » Fondatorul unui startup crede că oamenii pot trata îmbătrânirea ca pe o boală și pot sfida moartea

Fondatorul unui startup crede că oamenii pot trata îmbătrânirea ca pe o boală și pot sfida moartea

Fondatorul unui startup crede că oamenii pot trata îmbătrânirea ca pe o boală și pot sfida moartea
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.12.2021

Iată o propunere îndrăzneață: până în anul 2050, o persoană în vârstă de 70 de ani se va simți și vă arăta de parcă ar avea 50 de ani.

Acesta este pariul pe care James Peyer, în vârstă de 35 de ani, este dispus să-l facă prin lansarea „unui startup pentru longevitate” numit Cambrian Biopharma, potrivit Futurism.

„În istoria speciei noastre de peste 100.000 de ani, bolile specifice îmbătrânirii au fost principalii prădători ai umanității timp de doar 75 de ani. Reușim tot mai rapid să îi reducem și să înțelegem cum să îi învingem”, a spus Peyer.

Îmbătrânirea, o boală pe care oamenii o pot învinge cu ajutorul farmaceuticelor?

Un cercetător în celule stem care a fondat startup-ul său cu miliardarul german iubitor de psihedelice Christian Angermayer, Peyer crede că îmbătrânirea este o boală pe care oamenii o pot învinge cu ajutorul farmaceuticelor. Acesta plănuiește să dovedească teoria sa prin identificarea tulburărilor și bolilor care imită îmbătrânirea, cum ar fi cele care cauzează pierderea masei musculare, iar apoi să se alieze cu cercetători care studiază medicamente pentru astfel de boli.

Apoi, după ce va crea companii care să comercializeze medicamente asociate cu bolile identificate, Peyer intenționează să extindă cercetările în domeniul acelor medicamente în scopuri de anti-îmbătrânire, în cele din urmă obținând aprobare guvernamentală pentru astfel de utilizări ale acelor medicamente.

Deși ar putea părea complicat, lumea capitalului de risc este foarte interesată de astfel de startup-uri. Luna trecută, startup-ul Cambrian Biopharma a reușit să strângă 100 de milioane de dolari de la „un grup de investitori vizionari”, potrivit spuselor lui Peyer.

Totodată, unele persoane cunoscute din Silicon Valley au început deja să-și administreze metformină, un medicament generic pentru diabet folosit pentru a controla nivelurile de glucoză din sânge.

O problemă care preocupă omenirea de sute de ani: cum putem sfida moartea?

Deși câteva studii preliminare au arătat că metformina ar avea proprietăți anti-îmbătrânire, acest aspect nu a fost cercetat pe deplin pentru că „îmbătrânirea” nu este considerată o boală de agențiile guvernamentale. Însă, un raport citat de The New York Times a descoperit că metformina ar putea diminua beneficiile exercițiilor fizice, tocmai ceea ce ne-ar putea ajuta să îmbătrânim frumos, atunci când este utilizat de adulți sănătoși.

Cu toate acestea, un „vizionar” anonim a investit deja jumătate din cele 70 de milioane de dolari necesare pentru a finanța un studiu clinic uman cu metformină drept medicament pentru longevitate.

Acestea fiind spuse, lumea startup-urilor încearcă din nou să rezolve o problemă care preocupă omenirea de sute de ani: cum putem sfida moartea? Dacă vor reuși, ar putea schimba complet cursul omenirii, în bine sau rău, însă deocamdată nimeni nu poate ști dacă sfidarea îmbătrânirii sau chiar a morții va fi vreodată posibilă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un sindrom de îmbătrânire prematură ar putea fi cauzat de o structură neobișnuită din ADN

Medicii din Israel susțin că au descoperit cum să inverseze procesul de îmbătrânire celulară

Un studiu fără precedent sugerează că procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit

O populație indigenă din pădurea amazoniană ar putea deține cheia pentru încetinirea procesului de îmbătrânire

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase