Home » Știință » India testează o navă spațială asemănătoare cu navetele realizate de NASA

India testează o navă spațială asemănătoare cu navetele realizate de NASA

Publicat: 19.02.2022

Organizația indiană de cercetare spațială (ISRO), agenția spațială națională a țării, a anunțat recent că intenționează să testeze vehiculul său de lansare reutilizabil (RLV-TD), în următoarele luni. Vehiculul în sine seamănă izbitor de mult cu navetele spațiale, acum scoase din uz, pe care NASA le-a folosit între anii 1981 și 2011.

Cu toate acestea, demonstratorul este extrem de mic în comparație cu o navetă spațială existentă în mod normal. Acest lucru este însă intenționat, deoarece va fi folosit doar ca parte a experimentelor pentru a demonstra conceptul, înainte de a fi extins pentru a putea transporta un întreg echipaj, alcătuit din astronauți indieni.

Primul test va implica un experiment de aterizare în care RLV-TD va fi transportat cu ajutorul unui elicopter până când va ajunge la o înălțime cuprinsă între trei și cinci kilometri, înainte de a fi eliberat.

„Vom fi pregătiți pentru experimentul de reintrare pe orbită”

Apoi, vehiculul va aluneca spre o pistă aflată la aproximativ patru kilometri distanță și va ateriza în mod autonom, notează Futurism.

„După ce vom finaliza cu succes această misiune și vom valida software-ul nostru și trenul de aterizare, atunci vom obține date despre modul în care senzorii aerodinamici au funcționat pentru a manevra aeronava. Astfel, în urma acestor teste vom fi pregătiți pentru experimentul de reintrare pe orbită”, a declarat Unnikrishnan Nair, directorul Centrului spațial Vikram Sarabhai.

Naveta reutilizabilă va reduce costurile programului spațial indian

Deoarece naveta va fi reutilizabilă, aceasta va reduce, de asemenea, o tonă de costuri pentru programul spațial indian, aflat încă în plină dezvoltare. În prezent, acesta funcționează cu un buget și resurse relativ mai limitate decât programele mai avansate, precum cele realizate de NASA.

În cele din urmă, ar putea fi o investiție excelentă pentru ISRO și una care ar putea da roade pentru un program spațial aflat în plină dezvoltare. Cu toate acestea, el a avut parte de numeroase eșecuri în ultimii ani, cauzate de cele mai multe ori de pandemie, dar și de alte evenimente precum exploziile catastrofale ale rachetelor.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Câmpurile electrice ne-ar putea ajuta să controlăm ploaia

Racheta aflată pe traiectorie de coliziune cu Luna nu aparține SpaceX. Un astronom ar fi comis o eroare

Oamenii de știință au creat cea mai precisă simulare virtuală a Universului nostru

O gaură neagră simulată a oferit detalii necunoscute până acum despre câmpurile magnetice

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase