Home » Știință » Cercetătorii cred că ne apropiem de nivelul de inteligență necesar pentru viața interplanetară

Cercetătorii cred că ne apropiem de nivelul de inteligență necesar pentru viața interplanetară

Publicat: 02.06.2022

Oamenii ar putea fi suficient de inteligenți pentru a ajunge la nivelul de viață interplanetară în următorii 200 de ani, au spus oamenii de știință.

O echipă formată din opt cercetători a publicat un nou studiu în ArXiv și a spus că umanitatea ar putea deveni o civilizație de tip I Kardashev până în anul 2371.

Modelul Kardashev a fost realizat în 1964, potrivit studiului, pentru a evalua cât de aproape de cucerirea spațiului și de călătoriile interplanetare este o civilizație. Modelul se bazează în mare parte pe tipurile de energie pe care fiecare civilizație le poate folosi și stoca, iar cercetătorii au spus că oamenii trebuie să învețe cum să valorifice energia regenerabilă înainte de a ajunge la primul prag, notează Futurism.

Cu un pas mai aproape de viața interplanetară

O civilizație de tip I este o „civilizație planetară” care a exploatat toate formele de energie majore de pe planeta sa de origine. Oamenii, care nu au cucerit sursele de energie nucleară și regenerabilă, încă nu se califică.

Civilizațiile de tip II sunt „civilizații stelare” și trebuie să fie capabile să obțină și să stocheze toată energia pe care o eliberează steaua lor. Tipul III se numește „civilizație galactică” și poate accesa și controla o mare parte din energia pe care o generează întreaga galaxie.

Evadarea de pe Pământ

Studiul sugerează că oamenii vor trebui în cele din urmă să „evadeze” de pe Pământ pentru a supraviețui unui viitor eveniment cataclismic. Dacă avertismentele cercetătorilor cu privire la disponibilitatea limitată de resurse a Pământului și nevoia de ca omenirea să atingă viața interplanetară sunt adevărate, acesta este un motiv în plus pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru a investi în noi surse de energie înainte de a fi prea târziu.

Pentru a ne părăsi planeta pentru totdeauna, va trebui să valorificăm energia regenerabilă și nucleară. În egală măsură, avem nevoie de aceste investiții pentru a preveni albirea recifelor de corali, a evenimentelor de extincție în masă și a altor dezastre climatice.

Astfel am putea găsi o unică soluție pentru mai multe probleme.

Vă recomandăm să citiți și:

China caută „alte Pământuri” pentru a le coloniza

Astronomii au găsit un Super-Pământ în apropierea zonei locuibile a stelei sale

De ce s-a „uscat” Marte? Un nou studiu sugerează răspunsuri neobișnuite

Telescopul James Webb a urmărit, în premieră, un asteroid. Ce provocări înfruntă observatorul?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase