Home » Știință » Consumul de nuci, asociat cu o prevalență mai scăzută a insuficienței renale cronice

Consumul de nuci, asociat cu o prevalență mai scăzută a insuficienței renale cronice

Publicat: 14.07.2022

Consumul de nuci este asociat cu o prevalență semnificativ mai scăzută a insuficienței renale cronice (IRC) și cu o mortalitate mai scăzută, au descoperit cercetătorii.

Studiul despre această descoperire a fost publicat în American Journal of Nephrology.

Koushu Wang, de la Universitatea de Știință și Tehnologie Huazhong din Wuhan, China, și colegii săi au folosit date de la 6.072 de adulți din SUA (cu vârsta de cel puțin 20 de ani) pentru a evalua asocierea dintre consumul nucilor și prevalența și mortalitatea asociată cu insuficiența renală cronică.

Ce au descoperit cercetătorii despre consumul de nuci?

Cercetătorii au descoperit că consumul de nuci de 1-6 ori pe săptămână a fost asociat cu o prevalență mai scăzută a insuficienței renale cronice (un indice de 0,67). Consumul mai mare de nuci în populația fără IRC a fost, de asemenea, asociat în mod semnificativ cu o mortalitate cardiovasculară și din alte cauze mai mică.

A existat o asociere inversă semnificativă în mod constant între consumul nucilor de 1-6 ori pe săptămână și mortalitatea din orice cauză în populația cu insuficiență renală cronică (indice de risc 0,63).

Este nevoie de studii suplimentare

„Îi recomandăm populației cu insuficiență renală cronică să aibă un aport adecvat de nuci cel puțin o dată și până la de șase ori pe săptămână, în timp ce frecvența de consum poate fi mai flexibilă pentru cei care nu suferă de insuficiență renală cronică”, scriu autorii.

„Ar trebui efectuate studii prospective suplimentare pentru a confirma această concluzie”, au subliniat aceștia, potrivit Medical Xpress.

Vă recomandăm să citiți și:

Specialiștii au „vindecat” un atac de cord prin regenerarea celulelor musculare

Un ucigaș străvechi devine rapid rezistent la antibiotice, avertizează oamenii de știință

Statul într-un picior timp de 10 secunde îți poate arăta riscul de deces

O nouă procedură pentru tratarea bolilor de ochi? Cercetătorii au dezvoltat un microac demn de filme de groază

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase