Home » Știință » De ce torc pisicile? Răspunsul este mai bizar decât ai crede

De ce torc pisicile? Răspunsul este mai bizar decât ai crede

De ce torc pisicile? Răspunsul este mai bizar decât ai crede
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14.05.2023

De la gheparzii sălbatici și pume puternice, până la cel mai mic ghemotoc de blană – pisicile torc. La fel ca mișcarea din coadă a câinilor, torsul este semnalul că felina se află în al nouălea cer în acele momente.

Se pare că asta nu este neapărat valabil întotdeauna.

Totuși, se pare că cel mai frecvent sunet scos de o pisică este mult mai misterios decât ne-am imaginat. Cert este faptul că nu se știe cum este produs, de ce este produs sau ce înseamnă, de fapt.

Torsul pisicilor, încă nedescifrat

Iar pe lângă asta, mormăitul are un efect și asupra stăpânului pisicuței, fenomenul fiind unul care produce confuzie de multă vreme în rândul oamenilor de știință.

În primul rând, se pare că felina nu este de fiecare dată mulțumită atunci când emite acest sunet. Chiar dacă prima „traducere” a comunicării cu acest animal este aceea că torsul este echivalentul fericirii, se pare că lucrurile nu sunt atât de simple, potrivit IFL Science.

„Toate comportamentele depind de trecut, context și așteptare. Suntem naivi să credem că pisicile torc doar dintr-un singur motiv. Este ca atunci când am afirma că oamenii râd doar pentru un motiv”, a spus Tony Buffington, veterinar și profesor la Universitatea de Stat din Ohio.

Pisicile torc și înainte să moară

Prin urmare, așa cum oamenii râd pentru a detensiona o situație sau pentru a-și arăta surprinderea, și pisicile torc din varii motive. De cele mai multe ori, reacția aceasta reprezintă mulțumirea, dar nu întotdeauna: uneori poate fi nervozitate, teamă sau chiar stres.

„Am văzut multe pisici care torceau în timp ce erau pe moarte sau în timp ce erau eutanasiate. Veterinarul spunea că ele torc până la final – deci toți oamenii presupun că ele torc de fericire. Nu se aplică mereu”, a spus Marian Debevere, expert în comportamentul pisicilor.

Cu alte cuvinte, atunci când pisicile torc pot exprima aproape orice stare, deci cu greu pot fi descifrate. Oamenilor nu le rămâne decât să le iubească în continuare.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Oamenii de știință au descoperit cel mai bun mod prin care să atragi atenția unei pisici

Papa Grigore al IX-lea și războiul dus împotriva pisicilor negre

Iubitorii de câini versus iubitorii de pisici: Cine este mai inteligent?

Cea mai morocănoasă pisică din lume trăiește pe Muntele Everest

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase