Home » Știință » Dormitul în camere separate din cauza sforăitului poate ajuta cuplurile

Dormitul în camere separate din cauza sforăitului poate ajuta cuplurile

Publicat: 10.06.2023

Dormitul în camere separate atunci când unul dintre parteneri sforăie ar putea mai degrabă întări relația din cuplu, decât să o destabilizeze, sunt de părere specialiștii.

Atunci când cei doi soți decid să doarmă în încăperi separate, se face un pas către un nou început, care vine la pachet cu multă odihnă și cu mai multă fericire, este de părere Russel Foster, profesor de neuroștiință de la Universitatea Oxford.

Acesta consideră că dopurile pentru urechi nu reprezintă soluția de nădejde împotriva sunetului scos în timpul nopții de partenerul de viață.

Somnul odihnitor poate aduce fericirea

„Foarte mulți oameni vin spre mine și se fâstâcesc, apoi spun: Ce pot să fac, pentru că dopurile pentru urechi nu funcționează?». Eu le răspund: «Păi, dacă este vorba despre sforăit, ce poți să faci? Dormi în altă cameră. Atunci când aud acest lucru, ei îmi spun: Dorm lângă partenerul meu vreme de 50 de ani, asta ar însemna sfârșitul relației noastre. Ei bine, eu încerc să le explic că nu este așa. Este, de fapt, începutul unei noi relații, în care amândoi parteneri vor fi mai fericiți, mai atenți unul cu celălalt și mai puțin iritați. Așa că eu nu cred că ar trebui să vă temeți să vă gândiți la un spațiu alternativ de dormit, dacă dispuneți de unul”, a spus profesorul Foster, potrivit The Guardian.

Totuși, specialistul mai atrage atenția că este nevoie ca partenerul care sforăie să consulte un medic, pentru a se asigura că nu suferă de apnee, una dintre cele mai comune cauze ale sforăitului și care, netratată, poate fi periculoasă.

„Nu luați în serios aplicațiile pentru somn”

Acesta a mai subliniat că sunt câteva trucuri la care putem recurge pentru a beneficia de un somn odihnitor. Profesorul a mai punctat că există și aplicații pentru telefoane mobile pe care mulți le folosesc, însă el recomandă să le ștergem.

„Nu luați prea în serios aceste aplicații, sunt inutile. Pot fi bune dacă vă arată, cel mult, când adormiți și când vă treziți în timpul nopții. Dacă încep să vă spună, de exemplu, că ați dormit bine și ați avut multe REM (rapid Eye movement) – acestea sunt prostii”, a mai explicat Foster.

Vă mai recomandăm să citiți și:

A fost creată perna care reduce sforăitul. Cum funcționează?

Un dispozitiv care reduce sforăitul fără să fie purtat noaptea, aprobat de autorități în SUA

Semnul că sistemul tău respirator nu funcționează corect

Probleme cu somnul? Ați putea avea un risc crescut de accident vascular cerebral

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase