Home » Știință » Metoda militară: 5 pași ca să adormi într-o clipită

Metoda militară: 5 pași ca să adormi într-o clipită

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.06.2023

Autoritățile din China au dezvoltat o metodă de tortură cunoscută sub numele de „epuizarea vulturului” și se referă la practica străveche prin care șoimarii își dresau păsările prin privarea de somn.

Ei susțineau ideea potrivit căreia un șoim care nu doarme mai multă vreme nu mai are liber arbitru. Iar oamenii nu sunt deloc diferiți – un om obosit este un om slab.

Un somn odihnitor ne poate ajuta să facem față sarcinilor din timpul zilei , dar ne și reduce riscul unor boli.

Somnul bun poate face diferența între viață și moarte

Iar pentru bărbații aflați în serviciul militar, un somn bun poate fi o chestiune care face diferența între viață și moarte. De aceea, armata a venit cu o metodă pentru a induce somnul.

Metoda militară prin care se adoarme rapid este o tehnică practicată de Armata Statelor Unite ale Americii pentru a ajuta soldații să ațipească în orice condiții, inclusiv în timpul atacurilor. Metoda a fost menționată pentru prima oară în 1981, în cartea „Relax and Win: Championship Performance”, scrisă de antrenorul Lloyd Bud Winter, potrivit bigthink.com.

Cinci pași pentru o noapte liniștită

Ce presupune, de fapt, această metodă magică de adormit? Se pare că este vorba despre cinci pași pe care îi poate parcurge oricine are nevoie de un somn odihnitor:

  1. Relaxează-ți chipul: concentrează-te asupra frunții, asupra ochilor, obrajilor. Simte tensiunea de aici și, în mod conștient, îndepărteaz-o;
  2. Coboară-ți umerii: lasă-ți brațele să coboare și relaxează-ți umerii. Imaginează-ți că bate un vânt moale și cald care îți împinge încet mâinile în jos;
  3. Trage aer adânc în piept: încet, inspiră și apoi expiră. Pe măsură ce faci asta, concentrează-te asupra modului în care ți se relaxează stomacul. Nu încerca să încordezi stomacul, ci scoate tot aerul afară;
  4. Relaxează-ți picioarele: vântul cald s-a întors și, de data aceasta, îți coboară încet picioarele. Lasă-ți picioarele să se cufunde în pat sau în podea – ele sunt de plumb, iar patul este moale;
  5. Eliberează-ți mintea: sunt mai multe metode prin care poți să faci asta. De exemplu, încearcă să-ți imaginezi ceva ce te va calma, cum ar fi o apă curgătoare sau un cer cu nori albi și pufoși. Dacă nu reușești, nu te înfuria, doar revino la una dintre imaginile de mai sus.

Repetiția este cea care poate aduce succesul, de aceea, dacă somnul nu vine din prima sau a doua încercare, putem continua.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O alimentație bogată în grăsimi și zaharuri scade calitatea somnului

Obiceiul des întâlnit care agravează insomnia

Probleme cu somnul? Ați putea avea un risc crescut de accident vascular cerebral

Un somn bun ne-ar putea prelungi viața, arată un nou studiu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase