Home » Știință » Exploratorii au găsit „un obiect auriu” pe fundul Oceanului Pacific. „Ceva a încercat să intre… sau să iasă”

Exploratorii au găsit „un obiect auriu” pe fundul Oceanului Pacific. „Ceva a încercat să intre… sau să iasă”

Exploratorii au găsit „un obiect auriu” pe fundul Oceanului Pacific. „Ceva a încercat să intre… sau să iasă”
Sursa foto: NOAA Ocean Exploration via X (@oceanexplorer)
Publicat: 07.09.2023

O echipă de oameni de știință de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din SUA a dat peste ceva cu totul neobișnuit în timp ce explora un vulcan subacvatic aflat în largul coastelor statului Alaska, anume un obiect „auriu” misterios.

Găsit cuibărit în partea laterală a structurii submarine la aproximativ trei kilometri sub suprafața Oceanului Pacific, descoperirea ciudată, asemănătoare unui glob, i-a nedumerit pe cercetătorii oceanului, care în prezent cartografiază fundul mării din Alaska cu ajutorul unui vehicul operat de la distanță, în cadrul celei mai recente misiuni Seascape Alaska a administrației.

Cercetătorii au fost, se pare, extrem de șocați să descopere că globul misterios avea o gaură sfâșiată – ca și cum ceva și-ar fi făcut loc prin acesta. „Ceva a încercat să intre… sau să iasă”, a remarcat un cercetător în timpul transmisiunii în direct, potrivit Herald.

„Ceva a încercat să intre… sau să iasă”

Cercetătorii au decis în cele din urmă că vor trebui să folosească unul dintre brațele robotizate ale vehiculului pentru a colecta o mostră și a efectua un test ADN pentru a confirma originea aparentă a oului.

„Sper doar că atunci când îl împungem, ceva să nu decidă să iasă”, ar fi comentat unul dintre cercetători în timp ce echipa pornea brațul robotic. „Este ca începutul unui film de groază”.

Dar, spre aparenta ușurare a oamenilor de știință, nimic nu a sfârșit prin a ieși din ou, care s-a dovedit a fi destul de delicat.

„Este foarte ciudat”

Globul a fost apoi aspirat printr-un tub și va fi supus în curând unei inspecții mai amănunțite în laborator.

Cercetătorii au avut câteva presupuneri – și mai puțin științifico-fantastice – cu privire la ceea ce ar putea fi globul, o listă care includea un fel de resturi de înveliș de ou sau rămășițele unui burete de mare.

Cu toate acestea, din toate punctele de vedere, ei par a fi destul de nedumeriți, scrie Futurism.

„Atunci când cunoștințele noastre colective nu pot să o identifice, înseamnă că este ceva ciudat”, a declarat un membru al echipei, conform raportului Herald.

Vă recomandăm să mai citiți și:

„Mărgele” recuperate din Oceanul Pacific ar fi provenit din afara Sistemului Solar

„Vânătorul de extratereștri de la Harvard” pretinde că a colectat tehnologie extraterestră de pe fundul Pacificului

Bacterii capabile să se alinieze cu câmpul magnetic al Pământului, descoperite în adâncurile Pacificului

Test de cultură generală. Există cu adevărat un loc în care Atlanticul și Pacificul se amestecă?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase