Home » Știință » Vești proaste pentru gameri: folosirea computerului crește riscul de impotență!

Vești proaste pentru gameri: folosirea computerului crește riscul de impotență!

Foto: Shutterstock
Publicat: 24.03.2024

Cercetătorii vin cu vești nu tocmai plăcute pentru amatorii de jocuri pe PC: folosirea computerului crește riscul de impotență!

Folosirea computerului crește riscul de impotență.

Acesta este mesajul implicit al unui nou studiu publicat în jurnalul științific Andrology: cercetătorii din China au descoperit o puternică asociere între „utilizarea prelungită a computerului în scop recreativ” și riscul de a dezvolta disfuncție erectilă, pe baza analizei genetice și statistice a datelor provenite de la peste 220.000 de subiecți.

Folosirea computerului crește riscul de impotență. Cât înseamnă prea mult timp în fața PC-ului?

Mai exact, oamenii de știință au constatat că bărbații au șanse de 3,57 ori mai mari de a experimenta disfuncție erectilă pentru fiecare 1,2 ore pe zi petrecute la calculator.

„Activitatea fizică moderată poate ajuta la corectarea disfuncției”, scriu cercetătorii.

În mod interesant, cercetătorii nu au găsit o asociere între disfuncția erectilă și alte activități recreative sedentare precum privitul la televizor sau condusul mașinii, scrie Futurism.

Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare, deoarece oamenii de știință au ajuns la această concluzie dintr-un sondaj la scară largă. Un studiu mai riguros ar implica un grup de subiecți de testare stând în fața unui computer.

Dar cu siguranță acest lucru îl va face pe orice bărbat cu o dependență paralizantă de jocuri pe calculator să se gândească de două ori înainte de mai juca „doar încă un joc”.

Ce nu se spune despre acest studiu?

„Deși acest studiu nu demonstrează absolut cauza și efectul, cu siguranță sugerează că bărbații care se îngrijorează de funcția lor erectilă ar trebui, probabil, să renunțe la calculator și să devină mai activi. Studiile au arătat deja că exercițiile regulate pot îmbunătăți funcția erectilă”, a spus Allan Pacey, profesor de andrologie de la Universitatea din Manchester (Anglia), care și-a exprimat părerea despre studiu.

Un alt aspect al acestui studiu, care nu este discutat, este implicarea sa în eforturile Chinei de a combate jucătorii de jocuri video, în special copiii, deși în ultima vreme, țara pare să se fi retras din această poziție. Dar dacă liderii țării iau în serios acest studiu, în special în contextul scăderii ratei de nașteri din China, am putea să ne așteptăm ca națiunea să își intensifice din nou acțiunile împotriva jocurilor video.

Vă recomandăm să citiți și:

Unele cazuri de demență ar putea fi o formă ascunsă de boală hepatică

Un somn bun stimulează sistemul imunitar, arată un studiu

Plasticul a ajuns până și în arterele înfundate ale oamenilor

Cum s-au schimbat motivele de divorț din anii 1950 și până astăzi?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase