Home » Timp Liber » Tips & Tricks Web 2.0

Tips & Tricks Web 2.0

05.02.2007
Tips & Tricks Web 2.0
Esti un scriitor bun, insa doar apropiatii te apreciaza? Noi stim cine-ti va publica, gratis, opera! Vrei sa-ti faci o prezentare in cel mai simplu mod? Tot noi suntem cei care te indruma!

Cate carti ai scris?

Toti prietenii stiu ca esti un scriitor exceptional. Cu toate astea, editurile nu se inghesuie sa-ti publice operele.  Insa site-ul www.lulu.com nu-ti critica defel creatia. Nu-ti cere nici bani de publicare, percepand insa 20% din costul fiecarei carti. Dai un titlu operei, incarci unul sau mai multe documente PDF, DOC sau TXT, alegi formatul de publicare (dimensiunea paginii) si metoda de legare, dupa care incarci pozele pentru coperti. In final, specifici pretul lucrarii si trimiti prietenilor, cunoscutilor si colegilor de la birou adresa web de unde o pot cumpara. Da, e atat de simplu sa devii un nou Hemingway!

Voteaza cu un click!

Ai ocazia de a gasi raspuns la celebra intrebare: „Cine a fost la inceput, oul sau gaina?“ Este doar un exemplu de „studiu“ la care ii poti ruga si pe altii sa voteze. Pe www.quimble.com, rezolvi problema in cateva minute. Iti faci un cont gratuit, apoi dai un clic pe New, in meniul de mai sus. Trebuie sa completezi un tabel. Incepi cu intrebarea care te framanta, de pilda: „Mergem la mare sambata viitoare?“, apoi oferi cateva optiuni de raspuns. Mai ramane sa decizi daca vrei sa faci minichestionarul public sau daca il pastrezi privat. In al doilea caz, trebuie sa-ti activezi respondentii completand adresele lor de mail.

Prezentari on-line

Notebook-ul e gata, l-ai conectat la videoproiector si intr-o ora incepi prezentarea. OK, dar unde e fisierul? L-ai sters accidental, pesemne. Daca il aveai publicat online, nu mai existau motive sa-ti smulgi acum parul din cap. Pe site-ul www.thumbstacks.com, iti poti construi o prezentare in cel mai banal mod posibil, pentru ca Thumbstacks seamana leit cu „varul“ sau Powerpoint. Incepi prin a-ti crea un cont gratuit. Apoi, te apuci de treaba. Ce-i drept, aici iti lipsesc o multime de functii din Powerpoint. Nu poti aplica efecte speciale de scris si alte chestii sofisticate. Te joci doar din fonturi (marime, stil, culoare) si din culorile aplicate pe fundal.