Home » D:News » Invenţia care ne face invizibili în faţa ţânţarilor ar putea salva anual viaţa a mii de oameni (VIDEO)

Invenţia care ne face invizibili în faţa ţânţarilor ar putea salva anual viaţa a mii de oameni (VIDEO)

Invenţia care ne face invizibili în faţa ţânţarilor ar putea salva anual viaţa a mii de oameni (VIDEO)
Publicat: 25.07.2013
Datorită capacităţii lui de a identifica sursele de dioxid de carbon, un ţânţar îşi poate simţi prada de la zeci de metri depărtare. Din fericire, oamenii de ştiinţă au dezvoltat un nou produs numit Kite Patch, un plasture mic şi non-toxic care odată lipit pe un articol vestimentar îl face pe individ să devină „invizibil” pentru ţânţari timp de 48 de ore.

Plasturele, care nu este mai mare ca un plasture obişnuit de nicotină, funcţionează prin alterarea „radarului” ţânţarului, împiedicând astfel animalul să poată detecta sursele de Co2. 

Kite Patch a fost dezvoltat de Grey Frandsen, Michelle Brown şi Torrey Tayanaka din cadrul laboratoarelor Olfactor, pe baza cercetărilor realizate anterior de Anandasankar Ray şi colegii săi de la Universitatea California Riverside.

Acum, după ce produsul s-a dovedit eficient în laborator, scopul oamenilor de ştiinţă este acela de a obţine finanţare prin indiegogo, pentru a putea testa eficienţa plasturilor în Uganda, acolo unde există regiuni în care mai bine de 60% dintre copii suferă de malarie. În cele 6 luni, cât produsul va fi testat, cercetătorii urmăresc să monitorizeze eficienţa plasturilor şi să găsească metode prin care să perfecţioneze produsul astfel încât să îl facă disponibil pentru cei care au neapărată nevoie de el.  

Kite Patch este cunoscut în universul epidemiologilor drept un agent de respingere spaţial. Până acum, studiile au constatat că astfel de agenţi au un potenţial major în lupta pentru prevenirea bolilor transmise de ţânţari. 

În plus, oamenii de ştiinţă susţin că spre deosebire de alte produse utilizate în prezent pentru protejarea împotriva ţânţarilor, Kite nu este toxic, având un ingredient activ considerat sigur de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA). Prin urmare, produsul poate fi utilizat fără probleme de copii şi femei însărcinate, adică de acel segment de populaţie grav afectat de malarie. 

Sursa: io9, Meical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase