Home » D:News » Oamenii căsătoriţi sunt mai sănătoşi. Care este motivul

Oamenii căsătoriţi sunt mai sănătoşi. Care este motivul

Oamenii căsătoriţi sunt mai sănătoşi. Care este motivul
Publicat: 24.04.2016
Se spune despre căsătorie că nu este un simplu cuvânt, ci o propoziţie. Dincolo de petrecerea extravagantă, de inelul pus pe deget şi de avantajele financiare, căsătoria s-a dovedit a avea foarte multe alte beneficii.

Un studiu publicat recent sugerează că mariajul îţi creşte şansele de recuperare în lupta cu cancerul. „În general, oamenii care au un mariaj stabil sunt mai sănătoşi decât cei care nu au fost niciodată căsătoriţi, dar este de ajuns şi să ai o relaţie stabilă, de lungă durată, chiar dacă aceasta nu s-a legalizat”, explică George Ploubidis, de la University College din Londra.

Beneficiul legat de starea de sănătate nu este singurul care se naşte dintr-o relaţie stabilă. Iată care sunt cele mai mari atuuri ale persoanelor care au un partener stabil. 

1. Oamenii căsătoriţi sunt mai sănătoşi

Acest lucru a fost demonstrat de mai multe studii, care arată că persoanele care se află într-un mariaj sau într-o relaţie stabilă au tendinţa de a fuma mai puţin, de a bea cantităţi reduse de alcool şi de a mânca mai sănătos. Astfel, mariajul te ajută să ţii departe de tine afecţiuni precum diabetul, problemele respiratorii şi pe cele de natură cardiovasculară. De asemenea, existenţa unor sume de bani comune ajută, prin faptul că diminuează stresul, iar oamenii sunt mai încrezători. 

2. Oamenii căsătoriţi trăiesc mai mult

O relaţie stabilă şi fericită poate creşte, de asemenea, speranţa de viaţă. Oamenii de ştiinţă au analizat şi combinat rezultatele mai multor studii şi au descoperit că soţii şi soţiile au cu 10-15% mai puţine şanse de a muri prematur decât ceilalţi oameni. 

O posibilă explicaţie este aceea că, aflându-te într-o relaţie, ai pe cineva care îţi este alături şi are grijă de tine şi, implicit, de sănătatea ta. 

Cheia este ca relaţia sau mariajul să meargă bine, căci, în caz contrar, s-a demonstrat că certurile şi divergenţele frecvente cu partenerul de viaţă pot creşte riscul de deces prematur.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase