Home » D:News » Cantitatea de zahăr care se găseşte în ceea ce mănânci şi bei

Cantitatea de zahăr care se găseşte în ceea ce mănânci şi bei

Cantitatea de zahăr care se găseşte în ceea ce mănânci şi bei
Publicat: 02.02.2018
În ziua de azi este destul de complicat să ai o dietă echilibrată, care să conţină toţi nutrienţii necesari organismului tău. Oricât de blamat ar fi, zahărul este unul dintre aceşti nutrienţi fără de care celulele nu ar supravieţui. Totuşi, consumul excesiv de zahăr creşte riscul unor afecţiuni precum cele dentare, obezitate, diabet de tip 2.

Pentru a putea controla nivelul de zahăr din sânge, este util să ştii exact cât zahăr conţine mâncarea pe care o consumi. Îţi facem o listă cu alimente de zi de zi, atât procesate cât şi naturale şi cu cantitatea de zahăr pe care o conţine fiecare, pentru a-ţi fi mai uşor să alegi în cunoştinţă de cauză.
Ce este zahărul?

Zahărul este un carbohidrat simplu care aparţine unei clase de substanţe cu rol de producător de energie la nivel celular. Cele trei tipuri principale de zahăr sunt sucroza, lactoza şi fructoza. Chiar dacă celulele noastre au nevoie de zahăr sub formă de glucoză (un monozaharid care este folosit în celule pentru producerea de energie) pentru a supravieţui, consumarea unei cantităţi prea mari poate duce la numeroase probleme de sănătate. Adaosul de zahăr din alimente nu are nici un beneficiu nutritiv, ci doar contribuie la problemele dentare, la obezitate şi diabet.

American Heart Association a spus despre zahărul adăugat în alimente că reprezintă doar calorii goale, nu contribuie cu nici un nutrient în dietă şi poate duce la kilograme în plus sau chiar la obezitate, ceea ce contribuie semnificativ la diminuarea sănătăţii inimii. Astfel, să fim conştienţi de cantitatea de zahăr adăugată în mâncare este cu atât mai importantă astăzi când se găseşte în atât de multe produse alimentare.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase