Home » D:News » Nimic nu se pierde! Urina ar putea fi ”reciclată” pentru bazele lunare

Nimic nu se pierde! Urina ar putea fi ”reciclată” pentru bazele lunare

Nimic nu se pierde! Urina ar putea fi ”reciclată” pentru bazele lunare
Publicat: 05.04.2020
Un studiu a demonstrat că ureea din urina umană ar putea fi folosită pentru betonul structurilor selenare.

Stabilirea unor baze de cercetare şi a unui port spaţial pe Lună care să susţină explorarea spaţială către Marte şi chiar mai departe reprezintă un plan la care agenţiile spaţiale din întreaga lume lucrează deja. În mod evident, construirea unor structuri în afara planetei noastre se dovedeşte a fi o provocare, mai ales în condiţiile în care Luna prezintă condiţii mult mai dure faţă de Pământ, ceea ce înseamnă că materialele folosite trebuie să fie cu grijă alese.

În prezent, oamenii de ştiinţă iau în considerare două aspecte importante atunci când analizează materialele care ar putea fi folosite pe Lună: cum pot fi acestea transportate şi dacă pot fi folosite pentru imprimantele tridimensionale.

Un studiu efectuat de către o echipă europeană de cercetători pentru Agenţia Spaţială Europeană a ajuns la o concluzie neaşteptată: urea, o substanţă din urina umană, poate fi folosită pentru a oferi betonului mai multă plasticitatea înainte de a fi modelat într-o formă anume. În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au folosit materiale care să aibă propietăţile regolitului selenar, notează Space.

„Încă nu am investigat cum ar fi extrasă urea din urină, deoarece evaluăm dacă aceasta ar fi într-adevăr necesară, deoarece probabil şi celelalte componente ale acesteia ar putea fi folosite pentru a forma betonul ”, explică Anna-Lena Kjøniksen, membră a echipei. Aceasta mai adaugă faptul că apa din urină ar putea fi folosită, de asemenea, pentru beton.

Citeşte şi:

NASA vrea să folosească ciuperci pentru construcţiile de pe Lună sau Marte

Robotii vor construi prima baza de pe Luna

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase