Home » D:News » Muschii artificiali primesc o updatare

Muschii artificiali primesc o updatare

Muschii artificiali primesc o updatare
Publicat: 15.04.2008
Muschii artificiali probabil nu vor fi structurati in viitorul apropiat asemenea bicepsilor antropomorfici ai unui campion la culturism, dar viitorul redutabilului sport Skanderbeg, al aeronavelor cu geometrie variabila si al protezelor artificiale depinde in totalitate de dezvoltarea tehnologiilor musculaturii artificiale, sustine profesorul Ray Baughman de la Universitatea din Texas.

Roboti echipati cu muschi alimentati de oxigen, aeronave care isi schimba forma aripilor si a fuselajului in timp ce zboara, proteze medicale cu proprietatile si sensibilitatea unui membru natural, toate acestea datorita noii generatii de muschi artificiali. Oamenii de stiinta au dezvoltat o tehnologie de pionierat, care spre deosebire de vechii muschi artificiali activati de baterii sau de surse alternative de electricitate, produce fibre musculare artificiale actionate pe baza arderii de combustibili lichizi sau gazosi.

In prezent fibrele musculare artificiale nu arata precum muschii striati ai corpului uman, dar functioneaza pe principii de baza asemanatoare celor din corpul uman. Spre exemplu, noile fibre revolutionare sunt activate prin arderi pe baza de oxigen si alti combustibili cu putere energetica. Prin urmare, noii muschi sunt capabili sa ridice greutati, sa se lungeasca sau sa se scurteze.

John Madden, savantul din spatele noii tehnologii revolutionare este convins ca principalul domeniu unde muschii artificilai vor rescrie istoria este cel al roboticii.Gama de miscari a noilor roboti actionati de astfel de fibre musculare va creste considerabil, semanand din ce in ce mai mult cu miscarile naturale ale corpului uman.

Sursa:NBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase