Home » D:News » Vaticanul canonizeaza prima femeie din India

Vaticanul canonizeaza prima femeie din India

Vaticanul canonizeaza prima femeie din India
Publicat: 13.10.2008
Prima femeie declarata sfanta in India este o calugarita catolica, recunoscuta pentru binefacerile si vindecarile sale miraculoase, dar si pentru incapatanarea si curajul de care a dat dovada pentru a-si indeplini cea mai arzatoare dorinta: aceea de a imbratisa viata monahala.

Alphonsa Muttathupadathu, nascuta 1910 in statul Kerala, a vindecat cu ajutorul rugaciunilor, maladii si boli incurabile. A murit in 1946, devenind dupa canonizarea sa  cea mai cunoscuta calugarita a Indiei.
La varsta de 13 ani, casatoria ei era deja aranjata, insa dorinta de a fi “mireasa lui Isus”, dupa cum ea insasi declara, a facut-o sa puna la cale un plan pentru a scapa de insistentele familiei sale traditionaliste. Gandindu-se ca nimeni nu va dori o mireasa uratita, Alphonsa si-a ars picioarele, asigurandu-si astfel intrarea la manastire. Dupa mai bine de 50 de ani de la moartea sa, Vaticanul ii recunoaste meritele. La ceremonia de canonizare au luat parte si cativa dintre cei pe care maicuta Alponsa i-a vindecat cu ajutorul rugaciunilor.
Papa Benedict s-a folosit de canonizarea maicutei Alphonsa pentru a face un apel impotriva violentei religioase din India, in cadrul careia numerosi crestini au fost ucisi.

Sursa: Independent
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase