Prima pagină D:News

Tancurile invizibile sunt pe cale sa patrunda in teatrele de razboi

01.12.2011 | ● Vizualizări: 541
Tancurile invizibile sunt pe cale sa patrunda in teatrele de razboi     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii militari britanici au in plan dezvoltarea unei armate de tancuri “invizibile”, ce ar puteai fi trimise pe campurile de lupta in cinci ani de acum.

Vehiculele blindate se vor folosi de o noua tehnologie,"e-camuflaj", capabila sa elibereze o forma de "cernealaelectronica", de natura sa confere tancului o textura "invizibila".

Senzori electronici foarte sofisticati, atasati caroserieitancului, vor proiecta imagini ale mediului inconjurator peexteriorul vehiculului, facilitand integrarea acestuia in ambientsi evitarea atacurilor.

Camuflajul electronic le va permite masinilor de razboi sa seconfunde cu mediul natural cam in acelasi fel in care sepiile se folosescde cerneala lor pentru a se deghiza. Spre deosebire deformele conventionale de camuflaj, imaginile de pe invelisultancului se vor schimba simultan cu schimbarea mediului, asigurando mascare permanenta a acestuia.

Proiectul de camuflare, initiat de compania BAE Systems, vizeaza unmodel de tanc usor, cu o greutate de aproximativ 30 de tone si pusin miscare de un motor electric hibrid, avand aceleasi eficacitatesi anduranta ca ale actualelor tancuri din serviciu.

Planul tancurilor invizibile nu este o initiativa izolata acompaniei britanice de tehnologii militare, ci doar parte a unuiproiect mult mai cuprinzator, ce are in vedere o adevarata revolutie a felului in care sevor desfasura conflictele armate din viitorulapropiat.

Sursa: Telegraph

Descoperă lumea în care trăieşti: