Home » Istorie » Bărbatul brutal care a instituit hărţuirea sexuală la Hollywood. A construit un imperiu în care fiecare femeie primea o ”răsplată” pentru serviciile ei

Bărbatul brutal care a instituit hărţuirea sexuală la Hollywood. A construit un imperiu în care fiecare femeie primea o ”răsplată” pentru serviciile ei

Publicat: 21.10.2017
Părea simplu, ajungeai la Hollywood cu o servietă şi un chip frumos, un agent te descoperea şi astfel deveneai vedetă. Aceasta părea reţeta simplă pentru tinerele care îşi doreau să devină cunoscute la Hollywood.

Însă, în general, o mare parte dintre carierele vedetelor de cinema au început prin intermediul exploatării sexuale de pe ”canapeaua de casting” a lui Harry Cohn, unul dintre cei mai puternici şi brutali bărbaţi de la Hollywood. Conform History, Cohn a fost director al Columbia Pictures între anii 1919 şi 1958. Bărbatul se aştepta să primească sex în schimbul unei şanse la celebritate. Fiind una dintre cele mai influente persoane din Tinseltown, de obicei primea tot ce îşi dorea. 

El este bărbatul responsabil pentru instituirea sistemului de ”casting pe canapea” prin care le cerea femeilor să ofere favoruri sexuale directorilor executivi pentru a primi roluri în filme. Deşi clişeul de casting pe canapea a apărut înaintea  conducerii lui Cohn din cadrul Columbia Pictures, el a ajutat la introducerea sistemului în industria cinematografică pe parcursul a 40 de ani. 

Cohn era fiul unor everei imigranţi şi a crescut într-un apartament mic din Manhattan. Agresiv, independent şi rebel, Cohn nu putea suporta autoritatea oamenilor sau a şefilor. Aşadar a decis să-şi creeze propria afacere. În aceea perioadă, creatorii de muzică îşi prezentau melodiile prin intermediul unui recital din cadrul unui cinematograf şi utilizau imaginile cu versurile pentru a încuraja publicul să cânte. Însă Cohen a descoperit o alternativă, utilizarea filmelor scurte pentru promovarea melodiilor. 

Metoda ingenioasă l-a ajutat pe Cohn să ajungă la New York şi apoi la Hollywood, unde fratele său Jack avea deja o carieră în cinematografie. Împreună cu el şi prietenul său, Joe Brandt, Cohn a fondat CBC Film Sales Corporation, denumit mai târziu Columbia Pictures. 

Deşi la început acesta a ţinut cont de valorile sale, odată cu faima, bărbatul a devenit un om de afaceri fără scrupule. O mare parte din succesul său a fost realizat cu ajutorul cruzimii sale, de la început acesta şi-a utilizat agresivitatea pentru a deţine controlul asupra vedetelor feminine. Deseori le forţa să-şi schimbe numele şi înfăţişarea, de asemenea le sfătuia să ofere sex pentru a obţine roluri. 

În unul dintre cazuri, Cohn a forţat-o pe Rita Hayworth, născută Margarita Cansino, să-şi schimbe numele într-unul mai englezesc. Împreună cu soţul său, cei doi au obligat-o pe femeie să îşi vopsească părul şi să apeleze la electrolize dureroase pentru celebritate. 

Atunci când aceasta a refuzat să se culce cu el, Cohn a urmărit-o, i-a distrus viaţa privată şi i-a amplasat microfoane în cabină. Din cauza comportamentului său abuziv, Cohn a primit porecla de ”Regele Cohn” sau ”Colţ Alb”. În biroul său avea mai multe parfumuri şi ciorapi pe care le oferea femeilor ca ”răsplată” pentru serviciile sexuale. 

În 1950, a devenit obsedat de una dintre noile sale vedete, Kim Novak. Deşi a acceptat să treacă printr-o operaţie estetică dureroasă, nu i-a oferit favoruri sexuale.  La două luni Cohn a murit, iar tot Hollywood-ul a participat la înmormântarea sa extravagantă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase