Home » Natură » Un mister vechi de peste 100 de ani a fost dezlegat de către cercetători

Un mister vechi de peste 100 de ani a fost dezlegat de către cercetători

Publicat: 03.05.2017
În cadrul unui studiu a fost descoperită sursa ,,cascadelor de sânge'' din Antarctica. Iniţial, experţii au crezut că este vorba de algele roşii.

În urmă cu 106 ani, geologul australian Griffith Taylor a descoperit curgerea roşie din gheţarul care îi poartă numele, în lacul Bonney, relatează Business Insider. 

Potrivit acestuia, culoarea roşie ar fi fost conferită de către fierul oxidat şi apa dintr-un lac salin vechi de peste 5 milioane de ani. În prezent, un studiu realizat de către University of Alaska Fairbanks şi Colorado College au confirmat faptul că sub gheţar se află un lac salin, dar există şi un sistem acvatic care curge de milioane de ani. 

Echipa a utilizat ecolocaţia pentru a descoperi sursa apei curgătoare. Motivul pentru care nu a îngheţat niciodată, spun cercetătorii, se datorează sistemului hidraulic. Unicitatea ,,cascadei de sânge” este o capsulă a timpului care conţine sisteme microbiene antice, oferindu-le cercetătorilor şansa să studieze posibilitatea existenţei vieţii pe alte planete, fără a fi necesară extragerea unui nucleu de gheaţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase