Home » Știință » Teoria relativităţii a lui Einstein ar putea fi modificată. Descoperirea care ar putea schimba total modul în care privim Universul

Teoria relativităţii a lui Einstein ar putea fi modificată. Descoperirea care ar putea schimba total modul în care privim Universul

Teoria relativităţii a lui Einstein ar putea fi modificată. Descoperirea care ar putea schimba total modul în care privim Universul
Publicat: 03.12.2016
Când Einstein a propus Teoria relativităţii, aceasta era construită pe baza fundamentului că viteza luminii este mereu constantă. Acum, însă, cercetătorii consideră că viteza lumii nu este atât de constantă pe cât credea Einstein.

La baza teoriei relativităţii a lui Einstein se află ideea conform căreia lumina călătoreşte prin vidul spaţial cu o viteză constantă. Teoria a fost utilizată de-a lungul timpului pentru ca astronomii să poată înţelege ce s-a întâmplat după Big Bang.

La sfârşitul anului 1990, fizicianul Joao Magueijo din cadrul Colegiului din Londra a sugerat că viteza luminii ar fi variat în prima perioadă a universului. La câteva secunde după Big Bang, fizicienii consideră că universul s-a expandat dintr-un singur punct.

Dacă lumina ar călători cu aceiaşi viteză constantă nu ar trece mult timp de la Big Bang până când fotonii ar fi ajuns la marginea universului vizibil, rezultând ceea ce cercetătorii numesc Problema Orizontului.

Pentru a o rezolva, cercetătorii au sugerat că viteza luminii a fluctuat în timpul primei perioade a universului. Dacă este adevărat fenomenul, ar fi lăsat pe radiaţia de fond a microundelor cosmice un ,,indice spectral”

Profesorul Magueijo şi Dr. Niayesh Afshordi, din cadrul Institutului Perimeter din Canada, au utilizat un model pentru a da un număr acelui indice. ,,Dacă vom descoperi numărul în urma observaţiilor viitoare, teoria lui Einstein ar putea fi modificată,” a declarat Profesorul Magueijo.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase