Home » Știință » Cum arată de fapt ADN-ul? Un VIDEO publicat de savanţi de la Cambridge arată ADEVĂRATA înfăţişare a ADN-ului. Au folosit pentru el 100.000 de măsurători

Cum arată de fapt ADN-ul? Un VIDEO publicat de savanţi de la Cambridge arată ADEVĂRATA înfăţişare a ADN-ului. Au folosit pentru el 100.000 de măsurători

Cum arată de fapt ADN-ul? Un VIDEO publicat de savanţi de la Cambridge arată ADEVĂRATA înfăţişare a ADN-ului. Au folosit pentru el 100.000 de măsurători
Publicat: 15.03.2017
Savanţii au creat primele structuri 3D ale genomului mamifer intact ale celulelor, arătând că ADN-ul tuturor cromozomilor sunt conectaţi între ei pentru a încăpea în nucleul celulei.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge şi de la MRC Laboratory of Molecular Biology au folosit o combinaţie de modelări grafice şi aproape 100.000 de măsurători unde diferite părţi de ADN sunt apropiate unele de altele, pentru a examina genomul unei celule stem a unui embrion de şoarece, relatează Science Daily.

Cercetătorii au ilustrat structura în două filmuleţe, care arată genomul intact  al unei celule stem. În primul, de mai jos, fiecare dintre cei 20 de cromozomi din nucleu sunt coloraţi diferit.

Al doilea filmuleţ (mai jos) ilustrează regiunile cromozomilor unde genele sunt active (albastru) şi cele care interacţionează cu nucleul celulei (galben).

Ernest Laue, conducătorul acestui proiect, a precizat: „cunoscând locul în care se află toate genele şi elementele de control într-un anumit moment ne va ajuta să înţelegem mecanismele moleculare care controlează şi menţin expresia lor”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Genele noastre conţin fragmente de ADN non-uman. ”Am putea fi mai puţin umani decât am crezut”

Ce se poate citi în ADN-ul nostru

Savanţii au creat noi forme de viaţă care conţin ADN ”artificial”

Dovezile ADN nu sunt atât de exacte pe cât sunt considerate. ”Dacă arăţi la 10 colegi o mostră de ADN, probabil vei avea 10 rezultate diferite”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase