Home » Știință » Un robot submersibil a realizat o descoperire URIAŞĂ sub fostul Reactor 3 de la Fukushima

Un robot submersibil a realizat o descoperire URIAŞĂ sub fostul Reactor 3 de la Fukushima

Un robot submersibil a realizat o descoperire URIAŞĂ sub fostul Reactor 3 de la Fukushima
Publicat: 25.07.2017
Un robot subacvatic a înregistrat imagini cu roci de lavă solidificată în interiorul reactorului distrus de la Fukushima. Experţii consideră că în aceste roci s-ar afla combustibil nuclear topit în urmp cu şase ani.

Compania care operează centrala nucleară, Tokyo Electric Power, afirmă că robotul a descoperit cantităţi mari de reziduuri asemănătoare lavei care aparent ar conţine combustibil care a pătruns din nucleu în primul vas de reţinere al Reactorului 3. Centrala a fost distrusă de un cutremur masiv şi un tsunami în martie 2011, notează Mail Online. 

Camerele montane pe robotul submersibil dezvăluie distrugerile provocate de topirea nucleului şi resturi de combustibil amestecate cu bucăţi rupte din reactor. Conform imaginilor furnizate de camere, combustibilul s-ar fi topit şi a curs către baza reactorului care în prezent este acoperită de 6 metri de apă radioactivă.

Purtătorul de cuvânt al Tepco, Takashiro Kimoto a declarat că este pentru prima dată când robotul înregistrează imagini cu cea ce pare a fi combustibil nuclear. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase