Home » Știință » Un nou studiu rescrie tot ce se ştia despre dezvoltarea embrionilor la mamifere

Un nou studiu rescrie tot ce se ştia despre dezvoltarea embrionilor la mamifere

Un nou studiu rescrie tot ce se ştia despre dezvoltarea embrionilor la mamifere
Publicat: 23.08.2017
Cercetătorii au precizat, într-un nou studiu publicat în ”Science”, că o proteină numită COUP-TFII este necesară pentru a elimina ţesutul reproducător masculin din embrionii de şoarece, pentru ca aceştia să devină femele. De multe decenii, s-a crezut că femeile sunt sexul implicit la mamifere, dar noul studiu dă peste cap această teorie.

Crearea organului reproducător feminin este astfel un proces activ care implică distrugerea ţesutului primitiv masculin numit canalul wolffian, scrie Science News.

Ceva similar există şi la femei, numit canalul mullerian, care se va dezvolta devenind organul reproducător al femelelor. În fazele incipiente ale embrionului, acestea două sunt prezente.

Studiul de acum 70 de ani a indicat faptul că testosteronul şi un hormon care împiedică dezvoltarea canalului mullerian şi care menţine canalul wolffian sunt necesare pentru apariţia animalelor de sex masculin. Dacă aceşti hormoni lipsesc, canalul mullerian, organul reproducător feminin, se dezvoltă de la sine.

Noul studiu demonstrează că femelele au o cale de a asigura că nu vor dezvolta organul masculin, acest lucru având loc cu ajutorul proteinei COUP-TFII.

Echipa de cercetători, condusă de Humphrey Yao de la National Institute of Environmental Health Sciences din Statele Unite, a dezactivat această proteină, rezultând în menţinerea canalului wolffian. Conform teoriei general acceptate, acest lucru nu trebuia să se întâmple. Ceea ce trebuia să aibă loc este eliminarea de la sine a canalului wolffian în lipsa hormonilor. Studiul, fiind unic şi în fază incipientă, mai are nevoie de alte cercetări pentru a înţelege modul în care proteinele interacţionează cu hormonii masculini.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Premieră în ştiinţă: savanţii au reuşit să modifice genetic un embrion uman

Experţii au creat primul ‘embrion’ artificial în laborator. Este considerată o PREMIERĂ în lumea ştiinţifică

A fost descoperit cel mai vechi embrion de dinozaur

Testele genetice pe embrioni: cum se fac şi cui sunt recomandate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase