Home » Știință » Chinezii doresc să creeze un tren mai rapid decât sistemul Hyperloop a lui Elon Musk

Chinezii doresc să creeze un tren mai rapid decât sistemul Hyperloop a lui Elon Musk

Chinezii doresc să creeze un tren mai rapid decât sistemul Hyperloop a lui Elon Musk
Publicat: 09.09.2017
Agenţia spaţială chineză, China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC), a anunţat recent că lucrează la un prototip de tren care ar putea depăşi celebrul Hyperloop.

Conceptul de Hyperloop constă în a propulsa pasagerii în capsule menţinute în aer cu ajutorul unor magneţi într-un tub cu presiune scăzută la o viteză care ar putea ajunge la 1.200 de kilometri pe oră, scrie Rador.

O idee veche lumii transporturilor, aceasta a fost relansată în 2013 de miliardarul Elon Musk, cel care se află deja la originea maşinilor electrice Tesla şi a lansatorului de sateliţi SpaceX. Acesta tocmai a intrat în faza de comercializare a Hyperloop şi speră să-l pună în funcţiune în 2021. La rândul lor, chinezii au anunţat că lucrează la un tren care ar putea ajunge la o viteză maximă de 4.000 km/h. Acesta va fi de zece ori mai rapid decât trenurile de mare viteză care circulă în prezent, de patru ori mai rapid decât zborurile aeriene pe distanţe lungi şi de trei ori mai repid decât viteza sunetului.

Citeşte continuarea pe Rador.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase