Home » Știință » Nu există dovezi ale beneficiilor sociale ale utilizării păpuşilor sexuale, spun specialiştii

Nu există dovezi ale beneficiilor sociale ale utilizării păpuşilor sexuale, spun specialiştii

Nu există dovezi ale beneficiilor sociale ale utilizării păpuşilor sexuale, spun specialiştii
Publicat: 10.06.2018
Roboţii sexuali sunt o realitate, însă argumentele care susţin că ar putea aduce beneficii asupra sănătăţii, inclusiv prin oferirea pedofililor o variantă ''sigură'' pentru a-şi opri dorinţa sexuală, nu se bazează pe dovezi ştiinţifice, spun specialiştii.

Piaţa păpuşilor antropomorfice ce oferă o serie de plăceri sexuale este în creştere. Conform The Guardian, deşi unele sunt păpuşi sexuale, altele sunt la nivelul de roboţi sexuali ce au trăsături reale şi pot purta discuţii, au sisteme de lubrifiere şi vagine ce pot mima orgasmul. 

„Concluziile noastre sunt că o serie de beneficii aduse sănătăţii nu au la bază dovezi”, a declarat Susan Bewley, specialistă în sănătate feminină din Kings College London. 

Deşi unii comercianţi susţin că roboţii sexuali sunt noul „boom” al industriei tehnologice sexuale, alte persoane susţin că ar putea avea implicaţii sociale serioase. Cercetătorii au analizat o bază de date ce conţine mai multe studii privind impactul roboţilor sexuali asupra sănătăţii. Aceştia au ajuns la concluzia că păpuşile antropomorfice ar putea alimenta exploatarea umană. 

De asemenea, Bewley adaugă faptul că roboţii ar putea provoca o ruptură în relaţiile interumane. Cât despre ideea utilizării roboţilor pentru tratarea pedofiliei şi protejare copiilor, echipa susţine că nu există nicio dovadă a acestei afirmaţii. În urmă cu un an, o păpuşă sexuală cu trăsături de copil ce a fost interceptată de poliţia din Marea Britanie a dus la arestarea unui bărbat ce deţinea în computer imagini cu minori abuzaţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase